El Nasdaq intenta reaccionar des de la mitjana de 200 sessions
Wall Street cotitza amb pèrdues moderades aquest dijous, malgrat el bon comportament d'Nvidia durant la sessió, que creix al voltant del 12% després de superar ahir a la nit les previsions del consens amb els seus resultats.
Els índexs nord-americans van tancar dimecres amb signe mixt, després de descomptar el contingut de les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal (Fed), que van mostrar la preocupació del banc central per la inflació, que l'obligarà a continuar pujant els tipus d'interès per contenir els preus.
Tot i que la valoració del mercat no va ser negativa, ja que, de moment, els membres de la Fed afavoreixen pujades de 25 punts bàsics, enfront dels augments de 50 punts bàsics que han començat a descomptar alguns analistes, després de conèixer les darreres dades d'inflació, per sobre del previst.
"L'efecte en els futurs que mostren les expectatives del mercat sobre la taxa terminal de la Fed es van mantenir estables a l'interval del 5,25% i del 5,50%. És a dir, els inversors ja han assumit que apujarà tipus en 75 punts bàsics addicionals", expliquen els experts de Link Securities.
A més, l'Oficina d'Anàlisi Econòmica del Departament de Comerç dels Estats Units ha revisat a la baixa aquest dijous el creixement del PIB del quart trimestre del 2022 fins al 2,7%, després d'una primera estimació de l'indicador que havia donat un increment del 2,9%.
També s'han publicat les peticions de desocupació, que han baixat fins a les 192.000 a la setmana finalitzada el 18 de febrer, des de les 195.000 registrades durant els set dies previs (revisades a l'alça des de les 194.000). Aquest moviment ha sorprès el consens, que n'esperava un increment fins a les 200.000.
Els analistes d'Oxford Economics subratllen que "les últimes dades de sol·licituds de desocupació són consistents amb un mercat laboral ajustat i deixen la Fed en camí de pujar les taxes d'interès novament a la reunió de març".
Des de Pantheon Macroeconomics destaquen que "la tendència de les reclamacions continua sent molt baixa i estable, encara que les impressions setmanals són sorolloses i estan subjectes a la influència del clima, que va ser substancialment més càlid del que és habitual a la setmana passada".
FORT REBOT D'NVIDIA
A nivell empresarial, el més destacat és el fort rebot d'Nvidia després dels resultats. El gegant tecnològic va superar ahir a la nit les previsions del consens i registra forts guanys a la sessió, propers a l'11%, cosa que beneficia el conjunt del sector tecnològic, malgrat les caigudes d'eBay després dels seus comptes.
El rebot d'Nvidia es produeix, a més, des d'una zona de suport rellevant per al Nasdaq, que havia corregit fins a la mitjana de 200 sessions amb les pèrdues de les últimes sessions. El comportament en aquest nivell de preus (12.000 punts) és clau a curt i mitjà termini.
OPTIMISME DE JANET YELLEN
D'altra banda, Janet Yellen, la secretària del Tresor dels EUA, s'ha mostrat optimista sobre l'evolució econòmica, al marc d'una conferència prèvia a la reunió de ministres de Finances i governadors de bancs centrals del G20 que se celebra a l'Índia.
"Els desafiaments que enfrontem son reals i el futur sempre és incert. Però la perspectiva ha millorat des que ens vam reunir a la tardor", ha comentat Yellen.
ALTRES MERCATS
Morgan Stanley ha retallat la seva estimació sobre el preu del petroli Brent, de referència a Europa. Ha passat de projectar 100-110 dòlars a final d'any a estimar preus entre 90 i 100 dòlars.
El petroli West Texas rebota un 1,89% (75,35 dòlars) i el Brent repunta un 1,71% (81,96 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,04% (1,0596 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,37% (1.834 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 3,925% i el bitcoin avança un 0,63% (23.943 dòlars).