Wall Street puja lleugerament i mira de reüll el petroli mentre Europa suma un 2% amunt

Les borses del Vell Continent continuen aprofitant la jornada per rebotar

  • Las alzas en el precio del crudo parece que podrían animar este miércoles a las bolsas estadounidenses
Bolsamanía
Bolsamania | 23 des, 2015 15:07 - Actualitzat: 17:16
wall street toro bolsa

Wall Street puja un 0,3% de mitjana en l’obertura mentre les borses europees continuen sumant a hores d’ara al voltant del 2% amunt.

Toca rebot a les borses del Vell Continent amb ganes, sobretot en el cas de l’Ibex, de sumar alguna cosa i millorar el tancament d’un any que sembla que, sí o sí, acabarà en números vermells per al nostre selectiu.

Tornant als Estats Units, els mercats continuen molt condicionats per l’evolució del preu del cru. Els alts preus del Brent sembla que estan animant els futurs, llegim a CNBC, abans que aquesta tarda es publiquin els inventaris setmanals de cru.

MOLTA “ACTIVITAT” MACRO

D’altra banda, en el pla macro, les sol·licituds de béns no peribles es van mantenir sense canvis al novembre. Els ingressos personals van pujar un 0,3%. A més, en els dotze mesos fins al novembre, la despesa en consum personal (PCE) va pujar un 0,4% després d’haver pujat un 0,2% a l’octubre. Exclosos els aliments i l’energia, els preus van pujar un 0,1% després de mantenir-se sense canvis a l’octubre. L’índex subjacent del PCE va pujar un 1,3% en els dotze mesos fins al novembre.

Per la seva banda, la despesa del consumidor nord-americà va pujar un 0,3% el mes passat després que es mantingués estable a l’octubre.

De cara a aquestes dues últimes setmanes, les cròniques adverteixen que és molt probable que augmenti “la severitat dels moviments de mercat”, en particular durant els períodes de Nadal i Cap d’Any ja que la majoria dels mercats occidentals tancaran i el volum baixarà.

contador