Wall Street puja en una sessió alcista i curta amb el focus sobre la tecnologia i la Fed

Avui es publiquen importants referències macro com les actes de la Fed o els índexs PMI

Álvaro Estévez
Bolsamania | 03 jul, 2024 16:23
photo d archives une plaque de rue de wall street est vue pres de la bourse de new york

Wall Street torna a pujar aquest dimecres després de les compres d'aquest dimarts en una jornada durant la qual el parquet nord-americà només obrirà mitja sessió: la borsa nord-americana tancarà a les 19 hores hora d'Espanya i demà estarà tancada a causa de la celebració del Dia de la Independència (Independence Day). Juan Fernández-Figares, director d'anàlisi de Link Securities, adverteix que aquesta circumstància pot condicionar el tancament de la jornada, ja que “és factible que alguns optin per cobrir posicions davant del llarg cap de setmana”.

DOW JONES
43.870,350
  • 1,06%461,88
  • Max: 44.020,31
  • Min: 43.345,58
  • Volume: -
  • MM 200 : 40.176,70
22:52 21/11/24

Els valors tecnològics segueixen impulsant el ral·li alcista a l'altra banda de l'Atlàntic i van permetre a l'S&P 500 marcar un nou rècord històric en acabar la jornada per dimarts per sobre dels 5.500 punts per primera vegada.

El gran responsable darrere aquestes pujades va ser, en aquesta ocasió, Tesla. Si bé és cert que el fabricant nord-americà de cotxes elèctrics va entregar un 4,8% menys de vehicles al segon trimestre de l'any, les 443.956 entregues van superar les previsions del consens i van provocar un repunt de més del 10% de la companyia dirigida per Elon Musk. El valor podria encadenar avui el seu setè dia a l'alça, la ratxa més gran des que l'any passat encadenés 13 dies seguits de repunts.

César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, explica que "sembla imminent" que puguem veure en l'S&P 500 la superació dels màxims històrics intradia que va dibuixar divendres passat als 5.523 punts. Això, apunta, “confirmaria el final de la consolidació lateral de les últimes dues setmanes i ens faria pensar en una extensió de les pujades fins al nivell dels 5.800 punts". "No apreciarem un senyal de debilitat mentre es mantingui cotitzant per sobre dels 5.300 punts", afegeix.

El ral·li del mercat preocupa alguns analistes, els quals adverteixen que alguns valors tecnològics, especialment els més estretament vinculats amb la intel·ligència artificial (IA), podrien estar sobrecomprats.

"La nostra preocupació és que el mercat està començant a posar en preu una expectativa de creixement que pot ser difícil de complir per a les empreses, una per una, sobretot tenint en compte la tensió continuada que estem veient en les condicions econòmiques subjacents", ha assegurat Scott Chronert, cap d'estratègia de renda variable nord-americana de Citi Research, en declaracions a CNBC.

"Combinant això amb els forts fluxos d'entrada al sector tecnològic de creixement de gran capitalització i al sector 'core', i amb un sentiment eufòric, tot ens suggereix que hem d'estar preparats per a un retrocés en algun moment a mesura que avanci l'estiu", ha advertit aquest expert.

LA FED DOMINA L'AGENDA MACRO

Paral·lelament, el mercat nord-americà segueix molt pendent de les dades macroeconòmiques que s'estan coneixent per veure si hi ha algun canvi en la postura de la Reserva Federal (Fed).

Ahir, els bons i les accions van reaccionar positivament a la intervenció del president Jerome Powell al Fòrum del BCE de Sintra (Portugal), on va assegurar que el banc central havia "avançat força" i havia tornat a situar la inflació "en camí cap al nostre objectiu" del 2%. Tot i això, Powell també ha advertit que necessitava una major "confiança" que la inflació estava, en efecte, convergint cap al seu objectiu abans de començar el procés de reducció.

"Els inversors van optar per veure el 'got mig ple', tornant a posar sobre la taula la possibilitat que la Fed comenci el procés de rebaixes de tipus al setembre, amb els futurs donant-li a aquesta actuació una probabilitat del 70%. "No estem tan segurs que això sigui així”, apunta Fernández-Figares.

En aquest sentit, aquesta tarda es publiquen les actes de la reunió de juny del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès), en què els inversors podrien obtenir noves pistes sobre quina és la postura de la majoria dels seus membres en matèria de tipus dinterès. Recordem que el banc central va reduir la seva projecció de retallades de tipus de tres a una a la seva última reunió.

Així mateix, avui es donarà a conèixer el PMI serveis i el compost que elabora S&P i s'han publicat les dades setmanals d'ocupació, que han repuntat fins a les 238.000 sol·licituds. Atents també a l'informe ADP, que ha mostrat la creació de 150.000 llocs de treball al juny, menys del que s'esperava, i que serveix de prèvia a l'informe oficial d'ocupació, que es coneixerà aquest divendres.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, l'euro es revalora enfront del dòlar (+0,35%, 1,076 dòlars). El petroli puja amb moderació: el Brent escala fins als 86,2 dòlars i el WTI frega els 83.

L'unça d'or repunta un 1,15%, fins als 2.359 dòlars, mentre que la plata guanya un 3,23% i cotitza als 30,64 dòlars.

Les criptomonedes es tenyeixen de vermell: el bitcoin posa en joc els 60.000 dòlars i l'ethereum retalla per sota dels 3.300.

El rendiment del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 4,401%.

contador