Wall Street es tenyeix de vermell i estén les pèrdues registrades durant les últimes jornades

El to constructiu entre Biden i Xi Jinping ha estat ben rebut pels inversors

César Vidal
Bolsamania | 10 set, 2021 15:34 - Actualitzat: 17:40
ep archivo   march 22 2020   new york new york united states deserted wall street and new york stock
Jonathan Alpeyrie - Archivo

Wall Street cau aquest divendres després que el Dow Jones i l'S&P 500 enllacessin quatre jornades consecutives de pèrdues. Els inversors segueixen preocupats per l'evolució de l'economia i les conseqüències que pugui tenir l'expansió del coronavirus, però el to constructiu que ha tingut una conversa entre Joe Biden i Xi Jinping sobre les relacions comercials de la Xina i els EUA ha millorat el sentiment del mercat.

DOW JONES
42.025,190
  • 1,26%522,09
  • Max: 42.160,91
  • Min: 41.832,09
  • Volume: -
  • MM 200 : 39.002,70
23:01 19/09/24

Pel que fa a l'acumulat de la setmana, el Dow Jones es deixa un 1,8% i l'índex de referència mundial, un 1,2% mentre que el Nasdaq ha baixat un 0,8%.

De moment, és aviat per saber si la renda variable nord-americana registrarà una correcció de certa envergadura, tal com anticipen els analistes de Deutsche Bank, sobretot després d'un guany anual del 20% per al S&P 500 fins a la data.

"Les correccions de valoració no sempre requereixen retrocessos de mercat, però en limiten els rendiments", han comentat els estrategs del banc alemany. "Amb el cicle actual avançant molt ràpidament, el risc que la correcció sigui dura està creixent", han afegit.

En la seva opinió, "les valoracions més altes redueixen els rendiments a llarg termini i el mercat ha avançat gran part dels beneficis d'aquesta recuperació".

LA FED I EL BCE, AL FOCUS

Sobre la política monetària de la Reserva Federal (Fed), que es reunirà de nou el 21 de setembre, els analistes de Citi consideren que la feble dada d'ocupació publicat a l'agost "retardarà l'anunci formal del tapering fins al novembre".

Segons la seva valoració, això pot debilitar el dòlar a curt termini, sobretot després que el BCE anunciés ahir que redueix el ritme de les seves compres d'actius, tot i que Christine Lagarde va dir que "la senyora no està fent tapering", una expressió que ha provocat escepticisme en el mercat.

"La majoria de les principals economies estan exhibint sorpreses econòmiques negatives. Mentrestant, la normalització de la política monetària està sobre nosaltres. Aquest teló de fons és preocupant per als actius de risc", argumenten des de Citi.

A nivell macroeconòmic, el Departament de Treball ha publicat la dada dels preus que obtenen els productors pels béns i serveis de demanda final, que han arribat a la major taxa anual des de 2010, un 8,3%. Aquest creixement es produeix enmig dels temors d'inflació alimentats per la cadena de subministraments, l'escassetat de diversos béns de consum i producció i l'augment de la demanda relacionat amb la pandèmia del coronavirus.

Sobre la conversa entre Joe Biden i Xi Jinping, els dos líders han intentat llimar les asprors provocades per l'origen de la Covid-19 i han apostat pel pragmatisme. El seu objectiu és que les relacions comercials i diplomàtiques no es dirigeixin cap a la confrontació, malgrat que els dos països xoquen en molts aspectes.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, Wells Fargo ha rebut una multa de 250 milions de dòlars per part dels reguladors, que consideren que el banc no ha fet avenços suficients en la resolució dels problemes existents en el seu negoci hipotecari. Es deixa un 2% en borsa.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,5%, fins als 69,18 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,15% i es canvia a 1,1843 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 0,2%, fins als 1.803 dòlars; i el bitcoin cau un 1,7%, fins als 45.818 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins a l'1,326%.

contador