Wall Street es desperta amb nous màxims mentre el Dow Jones vola sobre els 34.000

Els resultats de Morgan Stanley han estat una de les cites més esperades pels inversors

César Vidal
Bolsamania | 16 abr, 2021 16:29
ep logo de morgan stanley en nueva york
MORGAN STANLEY - Archivo

Wall Street sembla no tenir fre i es desperta amb més pujades després del nou màxim històric del Dow Jones per sobre dels 34.000 punts. L'índex acumula una pujada anual superior a l'11%, recolzat per la rotació dels inversors cap a actius més cíclics com bancs i companyies industrials.

DOW JONES
41.938,450
  • -1,63%-696,75
  • Max: 42.540,29
  • Min: 41.877,30
  • Volume: -
  • MM 200 : 40.928,24
22:56 10/01/25

El sector bancari ha estat protagonista aquesta setmana, ja que JP Morgan Chase, Citi, Bank of America i Goldman Sachs han superat àmpliament les previsions del consens amb els seus resultats, tot i l'impacte dels tipus baixos en el seu marge net d'interès. Aquest divendres és el torn d'una altra gran entitat, Morgan Stanley, i també se n'esperen resultats positius.

La borsa nord-americana està vivint un moment dolç, impulsada per unes dades econòmiques que evidencien una recuperació en forma de boom econòmic. Les dades publicades corresponents al mes de març, com les vendes al detall, la inflació i els indicadors PMI, indiquen que l'activitat està creixent amb molta força i que seguirà així durant els propers mesos.

TRANQUIL·LITAT ALS BONS

Un dels factors que ha contribuït al bo tot de les borses és que, malgrat aquests senyals de fort creixement, la rendibilitat del deute públic nord-americà no ha repuntat. El rendiment del bo a 10 anys avança lleugerament fins a l'1,57%, però es manté per sota del màxim anual de l'1,75% marcat fa uns dies.

"El que els inversors no van poder entendre va ser la reacció del mercat a les dades econòmiques molt sòlides. Els principals índexs nord-americans van renovar rècords i els rendiments nord-americans a 10 anys van baixar. Això és exactament el contrari del que es podria esperar", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote.

"L'entusiasme pel que fa a les molt bones dades va sorprendre una mica i va portar molts a concloure que Jerome Powell està fent un gran treball mantenint el mercat hipnotitzat", afirma aquest analista. Altres experts expliquen que la caiguda de les tires dels bons es deu a un ajust tècnic impulsat pels fons de cobertura i els inversors japonesos, que acaben de començar el seu nou any fiscal.

Caldrà veure, però, fins on repunta la inflació. Però sempre que els preus no pugin més del que ja anticipa la Reserva Federal (Fed), que preveu una inflació PCE del 2,4% durant els pròxims mesos, no hi haurà perill que el banc central es vegi obligat a apujar els tipus d'interès ni a retirar els seus estímuls per combatre la pandèmia.

A nivell estratègic, el conseller delegat de BlackRock, Larry Fink, ha comentat que veu la borsa "increïblement alcista", especialment a curt termini. "Crec que gràcies als estímuls monetaris i fiscals, els resultats empresarials... els mercats estan bé, i van a seguir estant forts", ha assenyalat una de les mans més fortes del mercat.

A l'escena econòmica, es publciará l'índex de confiança de la Universitat de Michigan preliminar d'abril, i s'espera una pujada fins a gairebé 90 punts des de 84,9.

Per anàlisi tècnica, el Nasdaq 100 ha marcat màxims històrics i ha tornat a situar-se en 'pujada lliure', la millor situació possible per a qualsevol subjacent. "Des dels mínims de l'última gran crisi (març de 2020) acumula una revaloració de el 105%. O el que és el mateix, ha duplicat el seu preu en poc més d'un any", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamania.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,3%, fins als 63,65 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,1% i es canvia a 1,1976 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,57% i l'unça d'or puja un 0,2%, fins als 1.770 dòlars.

contador