La Reserva Federal ha imposat limitacions a les entitats financeres dels EUA
Wall Street registra aquest divendres fortes pèrdues superiors al 2% després de les proves d'estrès realitzats que la Reserva Federal (Fed) ha realitzat a la banca. Els principals índexs nord-americans tornen als números vermells després dels guanys de l'1% que va registrar aquest dijous gràcies a les bones dades de PIB als Estats Units i de peticions setmanals de desocupació.
Els bancs tampoc no se'n salven. La Reserva Federal (Fed) ha anunciat, després de dur a terme els seus habituals (i anuals) test d'estrès, que lligarà curta la corretja de les entitats financeres i imposarà restriccions als seus dividends. Després d'aquesta notícia, les accions de les principals entitats dels EUA cotitzen amb fortes pèrdues. Per exemple, Goldman Sachs cedeix més d'un 6%, mentre que JP Morgan i Morgan Stanley retrocedeixen al voltant d'un 4% a aquestes hores.
El regulador ha precisat que només en permetrà el pagament sobre la base d'una fórmula vinculada als guanys recents d'un banc. Les limitacions van ser rebudes, com era d'esperar, amb caigudes d'entre el 2 i el 3% del sector aquest dijous. Especialment destacat va ser el cas de Wells Fargo, la principal prestadora del país, que va començar la sessió amb fortes pujades i va acabar cedint un 3%. A la jornada d'avui està caient un 5,5%.
A l'àmbit empresarial també destaca Nike, amb una caiguda del 6%. Els inversors desfan posicions després que el fabricant de roba i equipament hagi anunciat unes pèrdues de més de 700 milions pel confinament, seguit del tancament massiu de les seves botigues a tot el món. La seva facturació també se n'ha ressentit en aquest últim trimestre de l'any fiscal en registrar una caiguda del 38% fins als 6.313 milions de dòlars.
Als ltres mercats, el petroli West Texas, de referència als Estats Units, cau un 0,4% a aquestes hores, fins a 38,56 dòlars. A més, l'unça d'or baixa un 0,3%, fins a 1.763 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un lleu 0,04% i es canvia a 1,1219 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cedeix fins al 0,66%.
I a l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex s'ha girat i cotitza en negatiu després de l'obertura del mercat als Estats Units. El selectiu espanyol retrocedeix més d'un 1% a aquestes hores i amplia les seves pèrdues setmanals per sobre del 3%. El mateix ha succeït a la resta d'Europa, encara que amb menors pèrdues que a l'Ibex. I a l'Àsia, les borses han tancat en verd, malgrat el latent temor a un rebrot i amb Qantas desplomant-se un 9% a l'ASX 200 australià.