Els índexs novaiorquesos han recuperat gairebé tot el que han perdut en l'última correcció
Wall Street cotitza pla i sense una tendència marcada després del fort rebot de dimarts, que va posar fi a tres jornades de pèrdues per als índexs novaiorquesos. Els inversors continuen comprant quan es produeix qualsevol correcció malgrat l'expansió de la variant òmicron, els problemes de Joe Biden per aprovar el pla de despesa social i l'enduriment monetari anunciat per la Reserva Federal (Fed) per contenir la inflació.
"Malgrat les noves mesures de restricció, molts inversors creuen que òmicron només tindrà un impacte temporal a l'activitat econòmica i no hauria de ser un problema per a la tendència positiva general de la renda variable", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote.
"A més", afegeix aquest expert, l'FDA nord-americana podria autoritzar la píndola anti Covid de Pfizer i Merck, "i això podria ser un altre fre a la pandèmia i potser una nova fita en la lluita de la humanitat contra el virus".
Aquest dimecres, els inversors estan atents a diverses dades econòmiques. D'una banda, hi ha la revisió final del PIB del tercer trimestre als Estats Units, que ha donat una millora en la lectura del creixement econòmic, fins al 2,3%, des del 2,1% anterior. Les previsions no esperaven canvis sobre això.
No obstant això, es confirma l'alentiment del creixement, ja que a la primera meitat del 2021 va tenir alces del 6,5% de mitjana.
D'altra banda, s'ha conegut l'índex d'activitat de la Fed de Chicago, que s'ha situat a 0,37 des del 0,75 anterior.
En altres referències destacades, el Banc Mundial ha retallat la previsió de creixement per a la Xina el 2021 i ha anticipat riscos a la baixa per estimar un avanç del PIB del 5,1% el 2022.
"S'espera que el creixement del PIB real arribi al 8,0% aquest any, 0,5 punts percentuals menys que la previsió anterior. Es projecta que el creixement es moderarà al 5,1% el 2022, més a prop del seu potencial, reflectint efectes de base menys favorables, menys suport de les exportacions, i els esforços continus del Govern per reduir el palanquejament de l'economia", ha assenyalat el Banc Mundial (BM) al seu informe sobre la Xina.
A l'escena geoestratègica, Vladimir Putin ha amenaçat l'OTAN amb una resposta militar, si l'organització segueix aspirant que Ucraïna ingressi a la seva aliança atlàntica de seguretat i defensa.
L'S&P 500 SEGUEIX EXULTANT
Per anàlisi tècnica, la correcció dels últims dies ha encaixat totalment dins dels paràmetres normals a les borses. L'S&P 500 va marcar un mínim aquest dilluns als 4.531 punts, encara que aquest dimarts va tancar als 4.649 punts, molt a prop ja del seu màxim històric dels 4.743.
"Mentre l'S&P 500 respecti els 4.495 punts, aquí no ha passat res", argumenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "El suport que cal respectar el trobem als mínims de la sessió del 3 de desembre", afegeix aquest expert.
Per tant, només si l'índex perd aquest nivell de preus, confirmaria una figura baixista en forma de 'doble sostre' que obriria la porta a un nou tram correctiu per al principal indicador mundial. "Un cop més, quan s'acosta el mal temps, Wall Street és el que millor aguanta el tipus", conclou el nostre expert.
EMPRESES I ALTRES MERCATS
A nivell empresarial, el conseller delegat de Tesla, Elon Musk, ha assegurat que ja ha venut "prou accions" per assolir el seu pla de vendre el 10% dels títols que controla en el fabricant de cotxes elèctrics.
En altres mercats, el barril de petroli West Texas cau un 0,13%, fins als 71,21 dòlars. A més, l'euro s'aprecia un 0,3% i canvia a 1,1317 dòlars. I l'unça d'or avança un 0,31%, fins als 1.794 dòlars, mentre que la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa fins a l'1,45%. Finalment, el bitcoin es recupera un 0,29%, fins als 48.712 dòlars.