El Nasdaq es deixa un 1%, mentre que el Dow Jones tanca en mínims de la sessió
Wall Street tanca amb caigudes importants (Dow Jones: 0,73%, Nasdaq: 1%, S&P 500: 0,93%), a causa del fre de les tecnològiques i les companyies energètiques. Els inversors segueixen amb la mirada posada en el petroli, que frena el seu rebot i cotitza amb pujades del 0,3%.
Així, el barril de Brent, de referència a Europa, cotitza amb pujades del 0,21% i se situa als 47,9 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas, de referència als EUA, puja un 0,4% fins als 45,3 dòlars. Aquestes pujades es produeixen abans de conèixer els inventaris de cru de l'última setmana. Les caigudes de la jornada anterior es deuen, principalment, al fet que les exportacions de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) van pujar, tot i el límit de producció.
En l'àmbit empresarial, aquest dijous els analistes han estat molt pendents de la cotització de Tesla, que ahir va tancar amb una caiguda superior al 7% i aquest dijous ha tornat a tancar amb una retallada del 5,56%. La companyia de Elon Musk s'està veient afectada per un xoc que es va produir durant la prova del seu cotxe Model S. El Nasdaq també s'ha vist afectat per les accions tecnològiques, en concret per les grans companyies conegudes com les FAMAG -Facebook (- 1%), Apple (-0,94%), Microsoft (-0,74%), Amazon (-0,64%) i Google (-0,55%)-, que pesen un 42% de l'índex tecnològic.
Precisament, Microsoft ha anunciat aquest dijous una reorganització a nivell mundial de la seva activitat per impulsar el creixement del seu negoci en el núvol que suposarà la retallada de fins a 3.000 llocs de treball a tot el món. A aquesta hora, la tecnològica cau un 0,71%.
Al Dow Jones, que ha tancat en mínims de la sessió, les accions més destacades han estat les de DuPont amb una revaloració del 0,46%, Wal-Mart amb el 0,20% i McDonald's al 0,01%, les tres úniques accions que han acabat 'en verd'. Per la seva banda, General Electric ha caigut un 3,80%, Intel s'ha deixat un 2,07% i Merck & Co un 1,65%.
Aquesta jornada també cal parlar de política. El president dels Estats Units, Donald Trump, ha reconegut de forma no explícita aquest dijous a Varsòvia que Rússia podria haver interferit a les eleccions de novembre de 2016, en què va guanyar la presidència del país a la demòcrata Hillary Clinton. "Ho he dit molt senzillament, crec que podria haver estat Rússia, crec que, bé, podrien haver estat altres països, no seré específic", han estat les paraules del líder nord-americà i que recull el diari El País.
El BCE va avaluar retirar el seu compromís sobre les compres de deute durant l'última reunió
Pel que fa al mercat de divises, l'euro segueix amb el seu ral·li enfront del dòlar. La 'moneda única' es revalora un 0,63% fins als 1,1422 dòlars. Aquest dijous, s'han publicat les actes de l'última reunió del Banc Central Europeu (BCE), que informen que es va discutir sobre l'eliminació del biaix de flexibilització.
Els responsables de fixar els tipus d'interès del Banc Central Europeu van avaluar durant la reunió del mes passat retirar del seu comunicat de política monetària el compromís d'expandir o estendre el seu programa de compres de bons en cas necessari, indicar dijous les actes de la trobada publicades per l'entitat.
El consell de govern ha considerat que mentre que es mantingui l'expansió econòmica i si millora més la confiança en les perspectives d'inflació, es podria revisar els senyals sobre les compres de deute i no mostrar aquesta disposició a augmentar-les.
Aquestes actes arriben un dia després que es publiquessin les de la Reserva Federal dels EUA (Fed). La documentació de l'organisme nord-americà apunta que diversos dels seus membres aposten per una reducció del balanç de 4,5 bilions de dòlars en "un parell de mesos", mentre que altres banquers són partidaris de deixar-ho per l'any que ve.
D'altra banda, també s'han donat a conèixer les dades d'ocupació privada que recull la consultora ADP, un dia abans que es coneguin les xifres d'ocupació nacional NFP. Les dades d'ADP mostren que el sector privat va afegir 158.000 nous llocs de treball al juny davant d'un pronòstic de 188.000 llocs de treball. Amb tot, el ritme de contractació als Estats Units es va moderar durant el mes de juny respecte al mes anterior, però va mantenir un to relativament dinàmic.