Els tres gegants tecnològics presentaran els seus comptes després del tancament de mercat
Compres moderades a Wall Street, que dimecres va tancar pla i amb caigudes molt moderades després de la presentació de la reforma fiscal de Donald Trump.
Com era previsible, sobretot després del ral·li de les dues primeres sessions de la setmana, els inversors van decidir recollir beneficis després de la confirmació de les línies mestres de la reforma tributària, ja que el mercat havia descomptat àmpliament aquest anunci (de fet, ho està fent des que Trump va guanyar les eleccions).
En aquest escenari, caldrà veure quin és el rumb que pren aquesta reforma i, sobretot, comprovar si serà aplicada durant el proper exercici, per això necessita rebre el suport dels republicans al Congrés, un suport que serà la principal tasca de Trump i del seu secretari del Tresor, Steven Mnuchin, durant els propers mesos.
En l'actualitat de la jornada, l'atenció dels inversors es dirigeix cap a una nova onada de resultats empresarials. Tot i que, al contrari que durant els dies passats, els 'plats forts' es coneixeran després del tancament de mercat, amb els comptes de Alphabet (matriu de Google), Amazon, Intel, Microsoft i Starbucks.
No obstant això, empreses destacades com Ford i UPS han presentat resultats abans de l'obertura i registren guanys després de superar les previsions del consens. També ha presentat els seus comptes American Airlines amb una reducció del 67% dels seus beneficis respecte al primer trimestre de l'any. Les seves accions cauen amb força al Nasdaq fins a un 7%.
Fins al moment, han presentat 202 empreses de l'S&P 500, amb un benefici per acció (BPA) mitjà del 12,3%, per sobre del 9,7% anticipat pels experts. El 75% de les empreses ha superat les previsions i el 16% les ha incomplert, mentre el 7% s'ha quedat en línia amb les previsions.
Sobre la reforma fiscal, els principals aspectes són: reducció dels trams de l'impost de la renda de set a tres (10%, 25% i 35% vs 39,5% actual de màxim); el mínim exempt es duplica (actualment està en 6.350 dòlars per a cada contribuent i en 12.700 dòlars per als matrimonis); l'impost de successions s'elimina; l'impost de plusvàlues es redueix del 23,8% al 20%. L'impost de societats es redueix del 35% al 15%.
"Els canvis són notables però només suposen el punt de partida per a les negociacions al Congrés on segurament es produiran notables modificacions. A més, requerirà temps aprovar la reforma fiscal. El mateix Mnuchin va reconèixer que es retardarà i que segurament no estarà a punt a l'agost com es pretenia en un primer moment ", assenyalen des de Bankinter.
En l'actualitat econòmica, tal com s'esperava, el Banc Central Europeu ha mantingut sense canvis els tipus d'interès i la seva política de compra d'actius. El president de l'entitat, Mario Draghi, ha comentat que "els riscos sobre les perspectives econòmiques s'inclinen a la baixa", mentre l'Eurozona "avança cap a un nou equilibri".
Als EUA, les peticions inicials de desocupació han pujat més del que s'esperava, però es mantenen en nivells baixos segons els estàndards històrics, afirmen els experts de Barclays. També en negatiu, les comandes de béns duradors de març s'han situat per sota de les previsions.
Al mercat de divises, l'euro cau un 0,38%, fins a 1,0865 dòlars. "En la mesura que l'euro / dòlar no tanqui el buit alcista d'aquest dilluns ($1,07246) seguirem remenant com a escenari més probable una visita a la zona dels $1,10- $1,1030", assenyala José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.
A més, el petroli West Texas cau un 2%, fins a 48,60 dòlars. I l'unça d'or puja un 0,2%, fins a 1.266 dòlars. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau lleugerament fins al 2,305%.