Els inversors afronten la setmana amb cautela després dels últimes guanys acumulats
Wall Street es tenyeix de vermell per començar la setmana després dels rècords històrics registrats pel Dow Jones i l'S&P 500 divendres passat. Els inversors descompten aquest dilluns les febles dades econòmiques publicades a la Xina, país on la variant delta de la Covid està afectant la recuperació econòmica.
A més, la caiguda de l'Afganistan a mans dels talibans és una altra de les notícies destacades a l'escenari geopolític. La retirada de l'exèrcit nord-americà del país s'ha convertit en un autèntic ridícul per a l'Administració Biden i en un autèntic fiasco per a la comunitat internacional.
Per si mateix, no és un esdeveniment que afecti els mercats financers a curt termini, però a mitjà i llarg termini sense dubte pot tenir efectes molt negatius per a les relacions internacionals.
Sobre la debilitat econòmica de la Xina, tant les vendes al detall com la producció industrial del mes passat s'han situat per sota del que s'esperava, la qual cosa reflecteix una desacceleració generalitzada del ritme d'expansió de l'activitat al mes de juliol, probablement com a conseqüència de l'expansió de la Covid-19 en certes regions del país i de l'impacte de les recents inundacions.
REFERÈNCIES ALS EUA
Als Estats Units, les referències més destacades seran les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), que es publiquen dimecres i "poden brindar als inversors més informació sobre com planeja abordar el tema de la política monetària durant els pròxims mesos", segons indica Naeem Aslam, analista d'AvaTrade.
No obstant això, els analistes de Bankinter afirmen que "el més probable és que el mercat desplegui un moviment lateral fins a la reunió de banquers centrals a Jackson Hole (26-28 agost)".
Aquest dimarts, els inversors també se centraran en les xifres de vendes al detall i la producció industrial. "La nova expansió de la Covid-19 pels EUA, aquesta vegada provocada per l'esmentada variable delta, ha enfonsat la confiança al consumidor nord-americà, que ja pensava que la pandèmia estava sota control, cosa que pot reflectir de manera negativa en les vendes al detall del mes passat", expliquen des de Link Securities.
ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS
Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 "es troba en pujada lliure absoluta. Així, els mínims i màxims creixents en l'S&P 500 se succeeixen una vegada i una altra sense tenir fi. I això no és altra cosa que la definició més senzilla d'una tendència alcista", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.
"Fins que no tinguem un tancament setmanal per sota de l'últim mínim creixent, no tindrem el més mínim senyal de debilitat dins de la impecable tendència alcista a tots els terminis. Així, el suport que cal vigilar en aquest moment el tenim als 4.233 punts" , conclou aquest expert.
A altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,9%, fins als 67,82 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,1% i es canvia a 1,1782 dòlars. I l'unça d'or cau un 0,1%, fins als 1.778 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,275%. Finalment, el bitcoin puja un 2%, fins als 47.215 dòlars.