L'energètica s'ha deixat més d'un 4% durant aquesta sessió després dels seus resultats
L'IBEX 35 ha tornat als números vermells i s'ha deixat un 0,73% durant la sessió, de manera que segueix allunyant-se de la resistència dels 9.900 punts (9.823 punts) tot i els guanys de dimarts. La volatilitat i els vaivens s'han apoderat de les borses mundials; uns dies es veu debilitat i altres, fortalesa. Molt difícil predir cap a on poden dirigir-se els índexs a curt.
El selectiu espanyol amb prou feines ha aconseguit mantenir els 9.800 punts i segueix sense superar la resistència dels 9.900, frenat per les pèrdues del 4,1% d'Iberdrola. L'elèctrica ha presentat els seus comptes de 2017 aquest dimecres, període durant va obtenir un benefici net de 2.804 milions d'euros, un 3,7% més que el 2016. No obstant això, els comptes han defraudat el mercat, que n’esperava un benefici de 2.842 milions.
També en vermell han destacat Acciona (-2,13%), ACS (-1,82%) i Siemens Gamesa (-1,71%), després que JP Morgan hagi retallat el seu consell per al fabricant de turbines eòliques fins a 'infraponderar' des de 'mantenir'.
DIA ha estat un altre dels valors més baixistes de la sessió. S'ha deixat un 1,49%, a l'espera que presenti els seus comptes de 2017 aquest dijous, de la mateixa manera que farà Telefónica (-0,18%). Les caigudes d'altres grans 'pesos pesants' de l'IBEX, com Inditex (-1,1%), BBVA (-0,8%) o Santander (-0,39%) també han danyat l'avanç del selectiu.
En verd, Meliá Hotels ha liderat les pujades després de revalorar-se un 2,64%. L'ha seguit Bankia (+1,2%) i Enagás, que ha pujat un 0,83%, fins als 20,68 euros, després que Deutsche Bank li hagi atorgat un potencial de més del 13%, tot i que ha rebaixat el seu preu objectiu fins a 23,5 euros.
MACROECONOMIA
A l'àmbit macro, els PMI serveis i manufacturers d'Europa han sortit, en conjunt, pitjors del previst. El PMI serveis de la Zona Euro s'ha situat als 56,7 enfront dels 57,6 estimat. El PMI manufacturer ha quedat en 58,5 enfront del 59,3 estimat.
A més, la publicació de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), ja amb les borses europees tancades, serà la referència més destacada de la jornada. "Les actes poden brindar una visió general de les diferents opinions dins de la Fed. En particular, estem interessats en el que hagin de dir sobre la reforma fiscal i si aquesta causarà més alces de tipus de les tres previstes per a aquest any", assenyalen els experts de Danske Bank al seu informe diari. "Esperem un augment dels tipus durant la propera reunió de la Fed de març", afegeixen.
ANÀLISI TÈCNICA
Segons explica José María Rodríguez, analista tècnic de 'Bolsamanía', la sessió d'aquest dimecres només ha neutralitzat les pujades de dimarts. L'IBEX 35 segueix mantenint una resistència als 9.900 punts i un suport als 9.580 punts, amb extensió fins els 9.555 punts (buit alcista de l'1 de març). "Si mirem els nostres veïns europeus, dóna la sessió que el rebot iniciat fa poc més d'una setmana podria tenir encara recorregut a l'alça", opina l'expert.
No obstant això, matisa que no tenim "figura de tornada", de manera que "vam deixar la porta oberta que tant l'IBEX com la resta d'índexs europeus, així com els de Wall Street, posin rumb durant les pròximes setmanes cap als suports que presenten en els mínims anuals, els de la sessió del 9 de febrer". En la seva opinió, aquesta serà la clau, ja que "en funció que aquests mínims actuïn com a suport o es perforin, tindrem unes implicacions o altres".