Els tres principals índexs cotitza amb pujades del 0,2% de mitjana
Wall Street ha obert amb pujades del 0,2% de mitjana, però ha reduït aquests guanys als pocs minuts de l'obertura i cotitza amb signe mixt, amb el Dow Jones amb caigudes moderades, mentre que l'S&P 500 cotitza pla. Els inversors estaran atents durant la primera jornada de la setmana al petroli i al dòlar. La política monetària i la de la Casa Blanca també marcaran l'esdevenir de les borses aquesta setmana.
D'aquesta manera, el preu del barril del West Texas, de referència als EUA, cau més d'un 1% i se situa als 47,36 dòlars. Per la seva banda, el barril de Brent, de referència a Europa, cotitza sense rumb fix. A mitja sessió de les borses europees puja lleugerament per sobre dels 52 dòlars.
El petroli és un punt clau aquest dilluns després que l'huracà Harvey hagi causat nombrosos danys a l'estat de Texas durant aquest cap de setmana. Empreses i ciutadans s'han vist afectats per aquest fenomen. A més, algunes refineries de petroli han hagut de tancar temporalment.
El petroli és un punt clau aquest dilluns després que l'huracà Harvey hagi causat nombrosos danys a l'estat de Texas
D'altra banda, la política monetària segueix emportant-se les mirades dels inversors. Les borses arrenquen aquesta setmana amb dubtes després del simposi de Jackson Hole, que va acaparar l'atenció les últimes setmanes. Els banquers centrals no van deixar pistes sobre el futur de la política monetària, però després dels discursos de Janet Yellen (Reserva Federal -Fed-) i Mario Draghi (Banc Central Europeu -BCE-), l'euro va escalar per sobre dels 1,19 dòlars i ha arribat a tocar màxims de dos anys i mig.
La divisa europea cotitza amb lleugeres pujades del 0,1%, cosa que fa que encara es mantingui per sobre dels 1,19 dòlars. Durant la sessió s'ha situat als 1,1953 'bitllets verds'. Dins de l'atonia típica de l'estiu, amb menor volum de negociació, l'encreuament entre aquestes dues divises ha estat l'únic motiu de ruptura de la tranquil·litat per a les principals borses.
En el pla polític, Wall Street buscarà la reacció de la Casa Blanca de l'huracà Harvey. A més, també cal destacar que l'empresa del president dels Estats Units, Donald Trump, va dur a terme un acord de béns immobles a Moscou mentre es postulava per a president del país al final de 2015 i principis de 2016, segons va informar aquest diumenge el diari 'The Washington Post'.
Pel que fa a l'àmbit empresarial, Catalent, Noah Holdings i Parexel presentaran els seus comptes trimestrals. Fora dels resultats empresarials, Mary Barra ha entrat al consell d'administració de Disney com a directora. A més, Uber ha triat com a nou conseller delegat Dara Khosrowshahi, cap d'Expedia. L'objectiu d'Uber és tornar l'estabilitat de l'empresa. Khosrowshahi encara no ha acceptat el càrrec.
Així mateix, Gilead Sciences ha arribat a un acord "definitiu" per adquirir el laboratori Kite Pharmaper per 11.900 milions de dòlars (9.978.000 d'euros), operació que ha rebut el suport unànime dels consells d'administració de les dues companyies i que es completarà al quart trimestre de 2017. Les seves accions pugen un 28% al premarket de Wall Street,
Una altra de les notícies empresarials d'aquesta sessió ve de la mà d'Apple. Segons ha informat la publicació Dow Jones, Apple celebrarà un gran esdeveniment el proper 12 de setembre per presentar l'iPhone 8. La companyia encara no ha confirmat l'acte. Les seves accions pugen més d'un 1% i persegueixen els 162 dòlars.