Wall Street redueix perdues gràcies al rebot del sector bancari

El virus ha destruït 2,9 milions d'ocupacions enlloc dels 2,5 milions anticipats

Sergio García
Bolsamania | 14 mai, 2020 14:17 - Actualitzat: 17:25
ep fachada de la bolsa de nueva york en wall street 20200319082102
EUROPA PRESS - Archivo

Wall Street retalla pèrdues després d'una obertura baixista del 2% i després del tancament baixista del dimecres i després de conèixer una altra dada d'atur pitjor que l'esperada. El coronavirus ha destruït 2,98 milions de llocs de feina més aquesta última setmana, per sobre dels 2,5 milions anticipats pel consens.

DOW JONES
42.315,870
  • -0,54%-228,35
  • Max: 42.905,09
  • Min: 42.174,80
  • Volume: -
  • MM 200 : 40.833,49
20:31 02/01/25

La borsa està més qüestionada que mai. Dos dels inversors nord-americans més populars, David Tepper i Stanley Druckenmiller, han afirmat que la renda variable està molt sobrevalorada en aquests moments. Aquest últim arriba a afirmar que "presenta la pitjor equació risc-recompensa que he vist a la meva carrera".

Tampoc no han agradat les paraules del milionari inversor David Tepper, per a qui Wall Street ha arribat a un nivell de sobrevaloració tan sols comparable al registrat al 1999, abans de l'esclat de la bombolla de les 'punt.com'. Per al fundador d'Appaloosa Management, s'ha produït una "mala assignació de capital" en determinats "nínxols" de la borsa americana després dels estímuls de la Fed.

Els principals índexs nord-americans continuen acumulant importants pujades des dels seus mínims de març, per la qual cosa una correcció com l'actual és totalment normal per anàlisi tècnica.

L'S&P puja un 28% i el Dow un 27% durant aquest període, especialment gràcies a les tecnològiques. "Aquests valors ho estan fent bé, abans i després de les grans caigudes", reconeixen els experts de GW&K. "És com si s'estiguessin fent més grans i forts", postil·len.

A això s'afegeix la visió molt cautelosa sobre la recuperació econòmica que va anticipar aquest dimecres Jerome Powell. El president de la Fed va destacar que ens enfrontem a la "pitjor recessió des de la Segona Guerra Mundial" i va demanar més estímuls fiscals per mitigar l'impacte de la pandèmia.

"El suport fiscal addicional podria ser costós, però val la pena si ajuda a evitar danys econòmics a llarg termini i provoca una recuperació més forta. És un compromís per als nostres polítics, que són qui exerceixen poders d'impostos i despeses", va assenyalar en una teleconferència al Peterson Institute for International Economics.

En el mercat de matèries primeres, el petroli West Texas puja un 2,8%, fins a 26 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 0,5%, fins a 1.725 dòlars, mentre l'euro es devalua un 0,2% i es canvia a 1,0797 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 0,62% i l'Índex VIX de volatilitat puja un 6%, fins a 37 punts

A l'altre costat de l'Atlàntic, la por i la cautela s'apoderen de tota Europa amb l'Ibex 35 que ja cau més d'un 2%. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat en vermell, especialment la japonesa, amb un Nikkei que també ha caigut un 2%.

contador