El retard en l'aprovació de la reforma fiscal no ha agradat als inversors
Vendes moderades a Wall Street, que va tancar aquest dijous amb pèrdues del 0,5% després del retard en l'aprovació de la reforma fiscal als Estats Units.
Els inversors han decidit recollir beneficis a la Borsa de Nova York i utilitzen aquest retard com a excusa fonamental, un moviment que ja anticipaven els analistes després de l'últim tram alcista registrat pels índexs novaiorquesos.
El Comitè de Finances del Senat nord-americà va publicar aquest dijous una versió de la reforma fiscal que vol dur a terme el president, Donald Trump, en la qual proposa demorar la implantació d'un impost a les empreses del 20% fins d'aquí a dos anys. Aquest retard no havia estat descomptat pel mercat i va provocar vendes a les borses.
"Durant les pròximes setmanes, la reforma tributària nord-americana passarà a ser un factor més de referència per als mercats de valors occidentals, especialment pels dubtes que existeixen perquè els representants Republicans a les dues cambres siguin capaços de posar-se d'acord i elaborar conjuntament un projecte de llei", afirmen des de Link Securities.
Aquests experts destaquen també que durant l'última setmana "els bons d'alt rendiment, els que no assoleixen el grau d'inversió, que havien pujat molt durant l'exercici i que han portant el seu diferencial de tipus respecte als de grau d'inversió a nivells de mínims multianuals, s'han corregit amb força, cosa que sol tenir un impacte negatiu en la renda variable en ser actius que es mouen al mateix temps a causa del seu major nivell de risc".
RESULTATS I ALTRES MERCATS
En positiu, les accions de Disney, la major companyia mundial d'entreteniment, anticipen pujades del 0,8% al 'pre market' després de publicar els seus resultats, ahir a la nit després del tancament de mercat. De la mateixa manera, el grup tecnològic Nvidia es revalora un 3% després de 'confessar-se' davant el mercat.
La temporada de resultats gairebé ha acabat, ja que fins al moment han presentat els seus números 452 companyies de l'S&P 500, que han elevat el seu benefici mitjà per acció (BPA) un 6,6%, per sobre del 3,5% anticipat pels experts. El 73% de les corporacions han superat les previsions del consens.
D'altra banda, el fons d'inversió Third Point ha comprat 2 milions d'accions del grup xinès de comerç electrònic Alibaba i passa a controlar-ne un paquet de 6,6 milions de títols. I General Electric ha guanyat contractes del Pentàgon valorats en $643 milions per subministrar equipament militar a Qatar, Aràbia Saudita i Bahrain.
Al mercat de divises, l'euro puja un 0,03% fins als 1,1643 dòlars. Al mercat de matèries primeres, el petroli cotitza mixt. Així, el cru West Texas baixa un 0,1%, fins als 57,15 dòlars, mentre que el barril Brent avança un 0,1%, fins a 64 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or també cau un 0,2%, fins a 1.284 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys repunta fins al 2,37%.