El Senat ha d'estendre aquest divendres el finançament federal a curt termini
Compres moderades a Wall Street, després que la Borsa de Nova York tanqués amb vendes moderades aquest dijous, després dels nous màxims històrics marcats durant la jornada de dimecres, en el cas del Dow Jones per sobre dels 26.100 punts.
L'interès dels inversors se centra també en els problemes del Congrés per estendre el finançament a curt termini del Govern federal. La Cambra de Representants ha arribat a un acord, però els dubtes se centren en si el Senat aconseguirà també assolir una entesa aquest divendres.
Des de Link Securities, comenten que si finalment no s'arriba a un acord, això "podria provocar certa tensió als mercats financers del país". A més, assenyalen que es pot produir "una petita correcció a les borses nord-americanes que s'estendrà a la resta de mercats de renda variable mundials".
Des de Danske Bank, esperen un acord d'última hora perquè el tancament del Govern no beneficia cap partit i provoca un gran rebuig entre la població. No obstant això, afegeixen que si finalment es produeix, no tindrà un impacte econòmic important.
TEMPORADA DE RESULTATS
A l'actualitat empresarial, les accions d'IBM, que cotitzen al Dow Jones, cauen a prop del 3% després que el gegant tecnològic presentés ahir a la nit, després del tancament, els seus resultats del quart trimestre.
Fins al moment, han publicat els seus comptes 47 companyies de l'S&P 500, el benefici mitjà per acció ha mostrat un creixement de l’11,2%, lleugerament per sobre de la pujada de l’11% esperada pel consens. Gairebé el 75% de les empreses ha superat previsions.
D'altra banda, Amazon puja un 1% després de publicar 'Recode' que planeja una pujada del 20% en el seu servei Amazon Prime als EUA, fins als 12,99 dòlars mensuals. A més, els experts de KeyBanc Capital han elevat el preu objectiu d'Alphabet, matriu de Google, fins a 1.280 des de 1.150 dòlars; el de Cisco Systems fins a $43 des de $39; i el de Netflix fins a $270 des de $230.
POLÍTICA, ECONOMIA I ALTRES MERCATS
A nivell polític, la notícia del dia és que la popularitat de Donald Trump com a president és la més baixa de la història després del seu primer any a la Casa Blanca, segons una enquesta publicada per 'NBC / WSJ'.
A l'escena econòmica, la dada més rellevant serà l'índex de confiança dels consumidors de gener, elaborat per la Universitat de Michigan i per al qual s'espera una pujada fins a 97,0 des de 95,9.
Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas, de referència als EUA, baixa un 0,4%, fins als 63,70 dòlars, mentre el cru Brent, de referència a Europa, es deprecia fins als $69,01.
L'Agència Internacional de l'Energia (IEA per les sigles en anglès) ha anticipat un "explosiu" creixement de la producció de petroli als Estats Units durant 2018, a causa de la pujada del preu de l’'or negre' durant els últims mesos (ni més ni menys que un 65% des dels mínims de juny).
Per la seva banda, l'unça d'or puja un 0,57%, fins a 1.335 dòlars. Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,25%, fins a 1,2270 dòlars, després de marcar aquest dimecres un nou màxim anual i des de 2014 als $1,2324. La divisa europea segueix donant mostres d'una gran fortalesa i no es descarta que busqui nivells de $1,26.
Finalment, al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,627% i ha marcat màxims dels últims tres anys. Els analistes estan vigilant a prop aquest indicador, ja que alguns experts temen que un repunt en la rendibilitat del deute pugui provocar problemes a la renda variable nord-americana.
"Ens preocupa que la reversió d'una tendència baixista en els rendiments dels bons pugui estendre a les accions", van assenyalar els experts de Piper Jaffray la setmana passada. En la seva opinió, és probable que es produeixi una correcció de fins al 20% a Wall Street, sense que això alteri la tendència alcista secular del mercat.