Wall Street puja un 1% després de rebotar des d'un suport tècnic clau

Els índexs novaiorquesos van reaccionar divendres des de les seves mitjanes de 200 sessions

  • Els inversors, a l'espera de les dades d'inflació de dimecres que ve
  • La Borsa de Nova York va registrar la seva setmana més volàtil des de mitjans de 2016
César Vidal
Bolsamania | 12 feb, 2018 13:57 - Actualitzat: 18:43
broker600ex

Pujada d'un 1% a Wall Street que dona continuació al rebot registrat pels índexs novaiorquesos en el tram final de la sessió de divendres passat.

S&P 500
6.646,080
  • 0,62%41,27
  • Max: 6.646,08
  • Min: 6.646,08
  • Volume: -
  • MM 200 : 5.434,98
00:00 21/11/24

L'S&P 500 queia més de l'1% i registrava pèrdues setmanals del 7% quan faltaven poques hores per al tancament del mercat, però va rebotar amb força després de tocar la seva mitjana mòbil de 200 sessions, un nivell considerat clau per anàlisi tècnica. El selectiu va arribar a caure divendres fins a 2.532 punts, però finalment va tancar als 2.619 punts.

Aquest rebot tècnic va permetre a la Borsa de Nova York reduir la seva caiguda setmanal fins al 5% (encara que va ser la seva pitjor setmana en dos anys) i està servint aquest dilluns per estabilitzar la situació a curt termini després de la setmana més 'salvatge' dels últims temps. Per exemple, l'índex VIX de volatilitat es relaxa un 9%, fins a nivells de 26 punts.

En aquest escenari, els inversors es pregunten si ja ha passat el pitjor i si la correcció superior al 10% que ha registrat Wall Street des dels seus màxims històrics de finals de gener ha estat suficient càstig per al mercat. Ningú pot assegurar-ho amb total certesa, perquè és impossible predir el comportament de les borses a curt termini, però els operadors intenten analitzar les claus que puguin ajudar-los en les seves estratègies.

ANÀLISI TÈCNICA

César Nuez, analista tècnic de 'Bolsamanía', comenta que els índexs de Nova York han dibuixat en els seus gràfics una figura tècnica coneguda com 'martell', "cosa que ens pot estar confirmant el final de la correcció del curt termini". En la seva opinió, la caiguda iniciada el 30 de gener passat pot haver arribat a al seu final.

També afegeix que "el més normal és que puguem acabar veient una tornada als màxims històrics en el curt termini" sempre que els índexs aconsegueixin superar els seus màxims de la setmana passada. Per exemple, en l'S&P 500 aquesta resistència es troba als 2.695 punts.

LA INFLACIÓ, CLAU

A nivell fonamental, sens dubte la dada més rellevant de la setmana serà la de la inflació als Estats Units corresponent al mes de gener, que es publicarà aquest dimecres. El consens espera que l'IPC de gener repunti un 0,3% i que la taxa interanual d'inflació es mantingui al 2,1%. També anticipa que la inflació subjacent, sense aliments ni energia, repunti un 0,3%; i que la taxa interanual es mantingui a l'1,8%.

Aquestes dades són molt rellevants per diverses raons. Al desembre, la inflació subjacent va repuntar una dècima més del que s'esperava i va ser el primer senyal inflacionista que van rebre els inversors nord-americans en molt temps. Posteriorment, l'informe d'ocupació de gener va mostrar el major repunt dels salaris des de 2009, la qual cosa va acabar de posar nerviosos els operadors i va desencadenar la setmana passada la primera correcció superior al 5% des de juny de 2016.

BONS DEL TRESOR

Altres indicadors que estan sent molt rellevants per al mercat són els rendiments dels bons del Tresor dels EUA. En el cas del bo a 10 anys, la seva rendibilitat ha marcat aquest dilluns un nou màxim anual i dels últims quatre anys al 2,896%.

Nombrosos analistes treballen amb la previsió que aquesta rendibilitat no superi el 3% al llarg de tot l'exercici, però la veritat és que aquest repunt dels rendiments del deute públic, que s'ha accentuat durant les últimes setmanes, és considerat molt poc habitual i és un senyal d'alarma.

EMPRESES, ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A nivell corporatiu, una de les notícies del dia és que General Dynamics ha anunciat la compra de CSRA per 9.600 milions de dòlars, incloent-hi el deute. Les accions de CSRA es disparen un 29% després de l'acord.

A més, les accions de Qualcomm avancen un 9%, després que s'hagi publicat que el seu rival Broadcom ha aconseguit el finançament necessari per a la seva OPA hostil, valorada en uns 120.000 milions de dòlars.

D'altra banda, el president dels Estats Units, Donald Trump, donarà a conèixer aquest dilluns el seu segon pla pressupostari, amb el qual busca complir la seva promesa d'augmentar la despesa militar i incrementar els fons en infraestructures, alhora que en destina una quantitat al mur al llarg de la frontera amb Mèxic.

La proposta inclourà 200.000 milions de dòlars per a despeses en infraestructures i més de 23.000 milions per a la seguretat fronterera i l'aplicació de lleis migratòries

Al mercat de divises, després de marcar el 25 de gener màxims des de 2014 als 1,2536 dòlars, l'euro es deprecia un 0,04%, fins als $1,2247. Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas rebota un 1,7%, fins als 60,22, mentre el cru Brent avança un 1,4%, fins als $63,69. Finalment, l'unça d'or puja un 0,4%, fins a 1.321 dòlars.

contador