Wall Street anticipa caigudes davant els dubtes sobre les negociacions comercials

Les expectatives són a aquestes hores pessimistes

Nieves Amigo
Bolsamania | 10 oct, 2019 14:56
ep un signola calle wall streetfrentela bolsavaloresnueva york
LUCAS JACKSON - Archivo

Els futurs estatunidencs vénen amb caigudes del 0,2% enmig dels dubtes persistents sobre les negociacions comercials entre la Xina i els EUA que comencen avui a Washington. Es parla de problemes i d'un estancament de les converses després d'una setmana en la qual ha passat de tot (tots dos països s'han pressionat mútuament, s'han allunyat, han acostat postures...). Sembla que el mercat es conformarà que les notícies siguin bones, encara que l'acostament sigui mínim. Les expectatives són a aquestes hores tan dolentes que qualsevol sorpresa favorable es rebrà bé, diuen els experts.

DOW JONES
42.047,420
  • 0,09%35,83
  • Max: 42.313,58
  • Min: 41.972,11
  • Volume: -
  • MM 200 : 39.283,30
16:51 04/10/24

Si les converses d'aquest dijous prosperen, està previst que demà participi en les mateixes el mateix president dels EUA, Donald Trump. No obstant això, també s'ha especulat amb què la Xina vol escurçar la reunió, la qual cosa no és un bon senyal. Tot això enmig de pressions de diferent tipus, com la llista negra d'empreses, que els EUA ha engreixat aquesta setmana amb més signatures xineses, els problemes de visats a ciutadans d'un i un altre país i fins i tot les tensions entre l'NBA i la Xina.

"Una interrupció de les negociacions, o fins i tot una escalada dirigida a les empreses xineses o al seu accés als mercats financers, tindria sens dubte un impacte negatiu en els mercats borsaris mundials", assenyala Gilles Prince, analista cap d'Edmond de Rothschild a Suïssa. "A curt termini hauria de considerar-se l'aplicació d'estratègies que limitin l'abast de les caigudes, i que al mateix temps permetin la captació de mercats a l'alça", recomana aquest expert.

Els analistes insisteixen que la rivalitat geopolítica entre totes dues superpotències mundials va molt més allà d'aspectes merament comercials, i per aquest motiu sigui tan complicat arribar a un acord.

En qualsevol cas, no tot està perdut i el mercat es manté cautelós i relativament pla a l'espera que novetats. Fuentes de la Casa Blanca han assenyalat a la CNBC que no estan al corrent de cap canvi de plans per part dels representants xinesos i que el vice-primer ministre xinès, Liu He, manté la seva idea de romandre a Washington fins al divendres. 'The New York Times' va informar ahir, per part seva, que l'administració de Trump està pensant a rebaixar les sancions sobre Huawei.

"Això és una muntanya russa emocional i haurem de lligar-nos bé a l'espera de veure el que passa", assenyala Jeff Kilburg, CEO de KKM Financial. "La transparència d'aquestes negociacions és aclaparadora per als mercats, però continuo sent optimista sobre el resultat", afegeix.

D'altra banda, avui els inversors estaran atents a l'IPC dels Estats Units. El consens espera que l'IPC subjacent es mantingui en el 2,4%.

contador