Amazon i Apple centren l'atenció i Citi i JPMorgan presenten els seus comptes
Wall Street s'ha girat cap al vermell després d'una obertura amb signe mixt. La por dels inversors continua fins i tot després dels forts guanys del dilluns. Una jornada més, el sector tecnològic continua liderant les compres. Tot i el bon començament de la temporada de resultats, els nous problemes en el desenvolupament de la vacuna s'han imposat en els mercats.
Les grans tecnològiques com Amazon es van disparar aquest dilluns per les bones previsions per als seus negocis. El gegant del comerç electrònic celebra el seu 'Prime Day' amb uns pronòstics molt positius, mentre Apple s'ha enlairat a la borsa davant l'expectació per la presentació en societat dels iPhone 12.
El més rellevant de la sessió ha estat l'inici de la temporada de resultats del tercer trimestre, amb les xifres de Citigroup, JP Morgan, Blackrock i J&J.
Per als bancs, s'espera una millora respecte del segon trimestre per la "positiva evolució d'ingressos de trading, comissions, i provisions més reduïdes", assenyalen des de Renta 4. De moment, JPMorgan i Citigroup avancen més d'un 1% després de 'confessar-se' davant el mercat, mentre J&J cau en decebre amb les seves xifres i previsions.
El mercat descompta que l'S&P 500 en conjunt reculli una caiguda d'ingressos del -4,4%; i del Benefici Per Acció (BPA) del -21% respecte del tercer trimestre de 2019. "S'espera que menys de la meitat dels sectors (11 en total) aconsegueixin créixer en ingressos, liderats pel sector salut; i que tots els sectors sofreixin caigudes en termes de BPAs. El principal focus d'atenció estarà en la visibilitat de les companyies per a oferir guies per al 2021", afegeixen aquests analistes.
A nivell econòmic, els EUA han publicat els seus IPCs de setembre. La inflació general s'ha mantingut a l'1,4% i la subjacent a l'1,7%, en línia amb les previsions, la qual cosa facilita l'aplicació de nous estímuls monetaris en cas necessari per part de la Fed.
D'altra banda, el Fons Monetari Internacional ha revisat a l'alça, fins al -4,4%, la seva previsió de caiguda del producte interior brut (PIB) a nivell mundial el 2020, i ha empitjorat el repunt de 2021 al 5,2%, segons es desprèn de la seva informe 'Perspectiva Econòmica Mundial', publicat aquest dimarts.
En altres mercats, el petroli West Texas, referència per al mercat americà, repunta un 1,8%, fins a 40,13 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,21% i es canvia a 1,1788 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys baixa fins al 0,75%.