Vendes moderades a Wall Street a l'espera del ‘súperdijous’

La compareixença de l'exdirextor de l'FBI davant el Senat serà seguida molt de prop

  • Les eleccions generals al Regne Unit i la reunió del BCE també seran claus
  • Els inversors prefereixen esperar a aquests esdeveniments abans de prendre noves posicions
César Vidal
Bolsamania | 06 jun, 2017 17:00 - Actualitzat: 17:00
james-comey

Caigudes moderades en Wall Street que dilluns va finalitzar la sessió també amb suaus pèrdues després d'haver marcat màxims històrics divendres passat.

DOW JONES
42.776,460
  • -0,15%-65,14
  • Max: 42.806,71
  • Min: 42.705,56
  • Volume: -
  • MM 200 : 40.711,10
15:31 23/12/24

En una sessió sense referències econòmiques i empresarials destacades, els inversors segueixen esperant els esdeveniments que es produiran dijous que ve. El Banc Central Europeu (BCE) celebrarà la seva reunió sobre política monetària. No s'esperen canvis per part del BCE, però les paraules de Mario Draghi sempre són seguides amb atenció pels mercats.

Una enquesta de 'Bloomberg' mostra que els analistes anticipen que no serà fins al setembre quan el BCE comenci a llançar missatges de canvi sobre els tipus d'interès i el seu programa de compra d'actius.

Al Regne Unit, el resultat de les eleccions generals no tindrà impacte en les borses fins divendres. Actualment, les enquestes donen un lleuger avantatge a Theresa May sobre Jeremy Corbyn, molt menor que quan l'actual primera ministra es va decidir a convocar els comicis.

Els últims atemptats terroristes en sòl britànic han dirigit l'atenció dels mitjans de comunicació cap a la política antiterrorista del Govern de Theresa May. Per la seva banda, Corbyn ha atacat l'actual 'premier' per les retallades realitzats en matèria de seguretat. El debat sobre el Brexit ha quedat totalment relegat en un segon pla.

Finalment, però no menys important per a Wall Street, l'antic director de l'FBI, James Comey, acomiadat per Donald Trump, testificarà en el Senat sobre el paper jugat per Rússia en les eleccions de novembre. Si Comey acusa Trump d'interferir a les investigacions de l'FBI, l'escàndol polític pot pujar a un altre nivell i amenaçar el president.

Des de Link Securities, comenten que la "compareixença pot posar en dificultats el president Trump i elevar la ja de per si alta tensió política a Washington"

En l'àmbit empresarial, Apple és notícia perquè ha presentat un nou dispositiu anomenat HomePod per entrar al mercat dels altaveus intel·ligents per a la llar.

Al mercat de divises, l'euro cau un 0,04%, fins a l’1,1251 dòlars. A més, el peso mexicà marca màxims de set mesos després de la victòria del Partit Revolucionari Institucional (PRI), del president Enrique Peña Nieto, a les eleccions regionals. La divisa asteca s'ha apreciat fins a les 18,3230 unitats per cada dòlar, un canvi no vist des d'abans de les eleccions dels EUA que van donar la victòria a Donald Trump.

Per la seva banda, l'unça d'or puja un 0,6%, fins a 1.291 dòlars, mentre la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 2,156%. Al mercat del petroli, el cru West Texas cau un 0,2%, fins a 47,28 dòlars. Les tensions entre Qatar i la resta de països del Golf Pèrsic, liderats per l'Aràbia Saudita, fan témer el mercat que s'incompleixi l'acord dins de l'OPEP per retallar la seva producció. D'altra banda, el fet que els EUA sigui aliat de l'Aràbia Saudita però també de Qatar és un repte diplomàtic molt important per a la nova Administració Trump.

A més, els analistes de Bankinter comenten que "el divendres 16 de juny té lloc el venciment de futurs. Hi ha una gran forquilla entre la cotització espot (47,11 dòlars per barril) i el futur ($49,48 per barril), la qual cosa pressionarà el futur a la baixa".

contador