Vendes a Wall Street amb el focus sobre els bons i el tancament del Govern

Els inversors coneixeran aquest dimarts la confiança del consumidor

María Campillo
Bolsamania | 26 set, 2023 15:24 - Actualitzat: 16:10
dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street cotitza amb pèrdues aquest dimarts després dels suaus guanys de dilluns, en una sessió durant la qual els índexs novaiorquesos van anar de menys a més i van aconseguir posar fi a quatre sessions consecutives de caigudes. Tot i això, el sentiment dels inversors se segueix veient afectat pel rendiment dels bons del Tresor, a màxims de 16 anys, després que la Reserva Federal (Fed) llancés el missatge de tipus alts per més temps.

DOW JONES
44.296,510
  • 0,97%426,16
  • Max: 44.323,95
  • Min: 43.871,63
  • Volume: -
  • MM 200 : 40.204,55
22:46 22/11/24

"Inicialment, els mercats nord-americans van obrir a la baixa davant un augment similar dels rendiments, amb l'S&P500 obrint en un mínim de tres mesos, mentre els rendiments dels bons nord-americans a 10 anys van continuar arribant a nous màxims de 16 anys per sobre del 4,5%. Aquestes pèrdues inicials no van durar, ja que les accions nord-americanes van tancar a l'alça per primera vegada en quatre dies", explica Michael Hewson, analista en cap de mercat de CMC Markets UK.

Els experts de Link Securities afegeixen que el rebot de l'S&P 500 des del suport de 4.300 punts va permetre als índexs acabar en positiu, perquè "de moment hi entren diners" a aquest nivell de preus.

El dòlar nord-americà també va assolir nous màxims anuals, assolint el seu millor nivell des del 30 de novembre de l'any passat, "ja que els operadors van apostar que la Fed mantindrà les taxes més altes durant molt més temps que els seus contraparts a causa de la resiliència més gran de l'economia nord-americana", afegeix Hewson.

En aquest sentit s'ha manifestat el president de la Fed de Minneapolis, Neel Kashkari, que ha afirmat que, atesa la sorprenent resiliència de l'economia nord-americana, la Fed probablement necessitarà augmentar encara més els tipus d'interès i mantenir-los als nivells actuals durant un temps per reduir la inflació al 2%.

"Si l'economia és fonamentalment molt més forta del que pensàvem, això em diria que les taxes probablement hagin de pujar una mica més, i després mantenir-se altes per més temps per refredar les coses", ha assenyalat en un esdeveniment a la Wharton School of Business.

Tot i que és possible que calgui augmentar més els tipus d'interès per combatre la inflació, el món no està preparat perquè la Reserva Federal els elevi fins al 7%, segons el director executiu de JP Morgan, Jamie Dimon.

"Passar del 0% al 2% gairebé no va ser un augment. Passar del 0% al 5% va agafar algunes persones amb la guàrdia baixa". "No estic segur de si el món està preparat per a un 7%", ha dit.

MOODY'S AVISA PEL TANCAMENT DEL GOVERN

Al focus del mercat també hi ha la possibilitat d'un tancament del Govern dels EUA. La manca d'acord fiscal entre demòcrates i republicans i un rellotge que corre en contra augmenta les probabilitats que això passi.

El Congrés té molt poc temps per aprovar un projecte de llei de finançament del Govern per evitar un tancament abans de l'inici de l'Any Fiscal 2024 (1 d'octubre) i Moody's ja ha llançat una advertència sobre l'impacte que això tindria a la economia del país i en la qualificació creditícia.

"Si bé els pagaments del servei del deute públic no se'n veurien afectats i és poc probable que un tancament de curta durada pertorbi l'economia, subratllaria la debilitat de la fortalesa institucional i de governança dels Estats Units en relació amb altres governs amb qualificació AAA que hem destacat els darrers anys", han remarcat els experts de l'agència.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'agenda econòmica, aquest dimarts es donarà a conèixer la confiança del consumidor després de la forta caiguda de 117,00 el juliol a 106,10 l'agost. S'espera una desacceleració més modesta fins a 105,50 el setembre a causa del continu augment dels preus de la gasolina que ha tingut lloc des dels mínims de juny.

A l'actualitat empresarial, les accions de Tesla cauen un 2% després de conèixer que la UE està investigant les seves exportacions des de la Xina, perquè considera que podrien haver-se vist beneficiades per les subvencions que ofereix el govern del gegant asiàtic.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,26% (88,57 dòlars) i el Brent perd un 1,23% (92,14 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,10% (1,0598 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,20% (1.932 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,519% i el bitcoin cau un 0,13% (26.274 dòlars).

contador