Telefónica no acaba de convèncer a Credit Suisse, que deixa la seva recomanació en "neutral"

La firma suïssa deixa el preu objectiu de les accions a 10 euros

  • Des del llançament del seu pla de Fusión el 2012 a Espanya, el 82% dels seus clients s'ha subscrit al servei
  • La caiguda d'aquesta inversió dels anys previs permetrà generar un major flux de caixa lliure per a l'empresa
Marco Collado
Bolsamania | 09 set, 2016 11:44 - Actualitzat: 16:54
telefonica

La firma d'inversió suïssa ha reajustat les seves estimacions per al gegant de les telecomunicacions espanyol, pel qual espera una caiguda de la inversió a Espanya i Brasil després del gran desemborsament dels últims anys. Malgrat les bones perspectives els genera l'empresa prefereixen esperar, deixant la seva recomanació per a les accions de Telefònica en "neutral".

Telefónica
4,351
  • 0,86%0,04
  • Max: 4,40
  • Min: 4,32
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,93
17:35 04/10/24

Credit Suisse destaca que Telefónica ha fet molt més que els seus competidors europeus per reajustar els seus dues majors línies de negoci, la fibra òptica a Espanya i el 4G a Brasil. Telefónica ha començat a rebre premi a aquests esforços, aconseguint que tant la fibra com l'internet mòbil d'alta velocitat comencin a donar sud fruits i permetent reduir la inversió de capital.

La caiguda d'aquesta inversió dels anys previs permetrà generar un major flux de caixa lliure per l'empresa

Els suïssos posen l'accent principalment en aquesta situació, on la caiguda d'aquesta inversió dels anys previs permetrà generar un major flux de caixa lliure per a l'empresa. Això deixarà a l'empresa espanyola tenir un major marge per a contractacions, campanyes de preus més agressives, o simplement millorar els seus estats financers que presenten un ràtio d'endeutament bastant alt a causa de l'increment de la despesa que la companyia ha estat duent a terme durant els últims anys.

Encara que aquests canvis semblen estar ja reflectits en les previsions de consens, Credit Suisse prefereix mantenir-se per sota d'aquestes recomanacions a causa dels riscos associats a regulacions i al creixement del benefici al Brasil. Donades aquestes circumstàncies, el banc suís prefereix mantenir la seva recomanació "neutral" per la teleco espanyola i deixa el seu preu objectiu en els 10 euros per acció.

Des del llançament del seu pla Fusión el 2012 a Espanya, el 82% dels seus clients s'ha subscrit

També destaquen el bon funcionament que estan tenint els packs de serveis oferts per Telefónica. Des del llançament del seu pla Fusión el 2012 a Espanya, el 82% dels seus clients s'ha subscrit, i a més mantenen una taxa d'abandó del servei bastant baixa. D'altra banda, el 32% dels seus clients de fibra òptica trien el pla de velocitat ultrarrápida, la qual cosa millora la rendibilitat del servei.

Les accions de l'empresa cotitzen pràcticament on van començar l'any, i a mitja sessió cauen un 0,22% fins als 9,73 euros. No obstant això, el preu de les seves accions s'està recuperant durant els últims mesos de les fortes caigudes que es van viure després del Brexit i pugen un 26% des del 23 de juny.

contador