Tancament d'Àsia: pèrdues superiors a l'1% a la Xina i més moderades al Japó

Al Japó, el Nikkei ha baixat un 0,51%, fins a 19.596 punts

  • En China, el Shanghai Composite ha bajado un 1,41%, hasta 3.581 puntos
  • En Australia, el ASX 200 ha bajado un 1,45%, hasta 5.051 puntos
  • Los precios de las materias primas caen y presionan a las bolsas
Bolsamanía
Bolsamania | 13 nov, 2015 09:45 - Actualitzat: 11:19
china, shanghai, chinese

Les principals borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat la sessió amb pèrdues generalitzades, més importants en el cas del mercat xinès.

Tancament d’Àsia: forts guanys a Hong Kong i pèrdues moderades a la Xina

El Japó, el Nikkei ha baixat un 0,51%, fins als 19.596 punts.

A la Xina, el Xangai Composite ha baixat un 1,41%, fins als 3.581 punts.

A Austràlia, l’ASX 200 ha baixat un 1,45%, fins als 5.051 punts.

ELS PREUS DE LES MATÈRIES PRIMERES CAUEN I PRESSIONEN LES BORSES

"Haig d’admetre que l’escenari (dels mercats, clar... la resta, també però alguna cosa menys) empitjora per moments. I el millor indicador és l’evolució dels preus de les commodities. El preu del cru en 44 $ barril i especialment la forta caiguda dels preus del coure fins a mínims de sis anys, molt per sota dels nivells de l’estiu ", explica José Luis Martínez Campuzano, estrateg de Citi a Espanya.

"Per què? Per la incertesa. Als EUA, les dades suporten una pujada de tipus al desembre. Això mateix és el que va dir ahir Fischer de la Fed: l’economia va bé raonablement, fins i tot malgrat la debilitat internacional i la fortalesa del dòlar. Sí, al·ludeix a l’impacte del dòlar (negatiu tant per al creixement com per a la inflació) però no ho considera determinant.

En definitiva, la pujada de tipus al desembre sembla un tema decidit. Tret que el context internacional s’ho impedeixi. I els mercats ara semblen mantenir un pols per valorar si realment són impediment. Incertesa sobre els tipus i incertesa econòmica: les dades macro d’àmbit mundial no són tan positius com als EUA. Sense oblidar-nos, a més, dels riscos inherents a les economies i els mercats emergents. Més enllà de la Xina", conclou aquest expert.

contador