Tancament Àsia: moviments moderats i dades mixtes a la Xina

El Nikkei tanca amb una pujada del 0,10%

  • La producción industrial china se enfría mientras que las ventas minoristas suben en octubre
Bolsamanía
Bolsamania | 11 nov, 2015 08:12 - Actualitzat: 13:00
Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

Signe mixt i moviments moderats a Àsia, on el Nikkei ha tancat amb una lleugera pujada del 0,1% mentre que el Hang Seng cau molt lleument i el Xangai puja, també lleugerament.

Això, després de les dades macro mixts que s'han conegut a la Xina. Mentre que la inversió en actius fixos va augmentar en el període gener-octubre i les vendes detallistes van pujar a l'octubre en taxa interanual, la producció industrial de la Xina es refreda en el mateix període.


També a Àsia, el governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, va dir aquest dimecres que el banc central mantindrà el seu programa d'estímul massiu en un moment en el qual l'economia encara està a mig camí d'aconseguir el seu objectiu d'inflació del 2%, va informar Reuters.


"Les borses asiàtiques llancen resultats mixts aquest matí, amb grans fluctuacions en les borses principals, que les han fet passar diverses vegades del color verd al color vermell. La borsa de Tòquio ha tancat pujant un 0,10% i la de Sidney puja un 0,40% però el Xangai baixa un 0,31% i Hong Kong un 0,29%. A la Xina, la dada de vendes al detall ha sortit millor de l'esperat, un 11% enfront del 10,9% previst, però la producció industrial ha baixat al 5,6% des del 5,7% del mes anterior i per sota del 5,8% previst. Al Japó, les comandes d'eines per a maquinària han caigut un 23,1% enfront del 19,1% del mes anterior", assenyala Ramón Morell, expert d’ETX Capital.

contador