Tancament Àsia: les borses es recuperen després de les dades de comerç de la Xina

Les exportacions a la Xina van augmentar un 2,3% al desembre respecte de l'any anterior

  • El Nikkei ha subido un 2,9%
Bolsamanía
Bolsamania | 13 gen, 2016 08:16 - Actualitzat: 09:12
China_Bolsas

La majoria de les borses asiàtiques ha pujat aquest dimecres en un context en el qual el iuan s'ha estabilitzat i recolzades també per unes dades macro per sobre de les previsions.

El Nikkei ha pujat un 2,89% mentre que a la Xina veiem un to mixt i, encara que el Xangai està caient a aquestes hores un 2%, el Hang Seng puja un 1,80%. A Austràlia, pujades de l'1,26% mentre que el Kospi Coreà suma un 1,34% a dalt.


"Tot el mercat segueix girant entorn de la Xina", va dir Jason Leinwand, director general de Riverside Risk Advisors, encara que va afegir que els recents moviments duts a terme pel Banc Central de la Xina per controlar el iuan han ajudat a l’estabilitat dels mercats.


D'altra banda, les dades macro d'aquest dimecres han mostrat que les exportacions a la Xina van augmentar un 2,3% al mes de desembre respecte de l'any anterior després d'una caiguda del 3,7% al novembre. La dada va ser "molt millor de l'esperada", assenyala a MarketWatch Adrew Sullivan, director gerent de Haitong International Securities.


"No els semblen unes dades per poder revertir la incertesa sobre l'economia xinesa? És evident que no ho són. Però, sí ens permeten defensar l'argument que l'ajust xinès serà llarg i dur encara que és molt probable que es pugui evitar que sigui desordenat. Al final, ofereixen una mica més de certesa. I especialment permeten una recuperació de mercats molt castigats", afegeix José Luis Martínez Campuzano, estrateg de Citi a Espanya.

contador