Signe mixt a Wall Street a l'espera de Powell i la Reserva Federal

Els analistes esperen que el banc central mantingui els estímuls il·limitats

Sergio García
Bolsamania | 10 jun, 2020 15:50 - Actualitzat: 17:07
traders-wall-street-marches-bourse

Wall Street registra signes mixtos, molt pendent de la Reserva Federal (Fed). El mercat no espera que el seu president, Jerome Powell, anunciï res nou. Però anticipen que mantingui el seu compromís amb els estímuls il·limitats per fer front a l'impacte de la pandèmia. Recordem que el dimecres el Nasdaq va marcar un nou màxim històric de 10.000 punts, tot i que va tancar per sota d'aquest nivell.

DOW JONES
42.840,260
  • 1,18%498,02
  • Max: 43.216,03
  • Min: 42.146,33
  • Volume: -
  • MM 200 : 40.711,10
22:50 20/12/24

El president del banc central parlarà sobre l'economia dels EUA i les seves perspectives, ara que sembla que definitivament el pitjor ja ha quedat enrere.

"Donades les mesures sense precedents preses per la Fed, la pregunta dels inversors és quant de temps duraran aquestes polítiques, quant de temps es mantindran els tipus a zero, i com vol la Fed que sigui la corba de tipus", afirma Mark Holman, CEO de TwentyFour AM, boutique de Vontobel AM.

"El forward guidance en aquest context és molt útil des de la perspectiva de la renda fixa, però també molt útil per a les empreses i l'economia en general, ja que haurien de poder invertir amb confiança en préstecs barats durant un temps, i finalitzar el seu finançament a nivells molt barats", afegeix aquest expert.

Dins del front empresarial, destaca l'avanç de títols com Amazon, Netflix, Apple i especialment Tesla, que ha superat els 1.000 dòlars per primer cop a la seva història. Donald Trump ha tret pit a Twitter, i ha presumit dels màxims històrics del Nasdaq.

Referent a això, s'està veient últimament una fugida de llegendaris inversors de Wall Street. Buffett, Tepper, Grantham... tots ells creuen que som al davant "d'un fals ral·li que acabarà molt malament".

A l'altre costat de l'Atlàntic, les pèrdues s'apoderen de l'Ibex i de la resta d'Europa, a l'espera de la Fed. A l'Àsia, les borses han tancat mixtes després que la xifra d'inflació xinesa fos inferior a la que es preveia.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Pel que fa als altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,2%, fins a 38,44 dòlars. L'unça d'or puja un 0,4%, fins a 1.730 dòlars, mentre l'euro es revalora un 0,32% i es canvia a 1,1376 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 0,79%.

I per anàlisi tècnica, el Nasdaq torna a marcar màxims històrics "després de pujar un 46% des dels mínims del mes de març i sembla que podria continuar amb la seva escalada alcista", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"El primer objectiu de pujada són els 10.200 punts, preus que creiem que podria acabar assolint durant les pròximes jornades. El primer nivell de suport són els 9.182 punts. No apreciarem cap senyal de feblesa mentre segueixi cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus", afegeix aquest expert.

contador