Suaus vendes a Wall Street amb el focus sobre les actes de la Fed i Nvidia

La tecnològica donarà a conèixer els comptes després del tancament del mercat

María Campillo
Bolsamania | 21 nov, 2023 16:03
wall street en baisse avec les craintes sur l inflation

Wall Street cotitza amb suaus vendes aquest dimarts després dels guanys destacats de dilluns, liderats pel Nasdaq gràcies a l'impuls de Microsoft i Nvidia, que van marcar màxims històrics. Durant aquesta sessió, el fabricant de xips que més s'està beneficiant del boom de la intel·ligència artificial continua sent protagonista, ja que donarà a conèixer els resultats després del tancament del mercat. Els inversors també estan atents a la publicació de les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal (Fed).

NASDAQ 100
19.913,781
  • 2,94%569,29
  • Max: 19.915,17
  • Min: 19.723,94
  • Volume: -
  • MM 200 : 18.260,19
18:27 19/09/24

"L'S&P 500 va ser capaç de sortir de la fase correctiva en què havia entrat fa només unes poques setmanes, després de repuntar més del 10% des del recent mínim, marcat el 27 d'octubre. El Nasdaq Composite, per la seva banda, no només va aconseguir un nou màxim anual, sinó que es va situar al seu nivell més alt des del gener del 2022", expliquen des de Link Securities.

REBEL·LIÓ A OPENAI

El focus d'atenció del mercat continua posat sobre OpenAI després que la destitució del conseller delegat, Sam Altman, hagi provocat un motí entre més de 700 treballadors, que amenacen d'abandonar la companyia si la junta actual no dimiteix i es restitueix l'exCEO.

Aquesta situació ha provocat que grans inversors, com Thrive Capital, Khosla Ventures i Tiger Global Management, estiguin intentant que el directiu torni a ocupar el càrrec de lideratge i reemplaçar l'actual Consell d'Administració.

El CEO de Microsoft, Satya Nadella, que va contractar Sam Altman després del seu acomiadament d'OpenAI, ha dit que no s'hi oposaria a la tornada, encara que també ha afegit que cal reformar l'estructura de governança de l'empresa.

ACTES DE LA FED

Les últimes dades macro han augmentat l'expectativa que la Fed no tornarà a apujar els tipus d'interès, tot i que el banc central nord-americà encara té una alça sota la màniga.

Per això, el mercat roman atent a la publicació de les actes de la darrera reunió, amb l'objectiu de conèixer el debat al si de l'organisme sobre l'evolució de les taxes i la recerca de pistes sobre el 'full de ruta' que cal seguir.

"Les actes de la Reserva Federal serviran com a recordatori que la caiguda dels rendiments a llarg termini va ser una de les principals raons per les quals la Reserva Federal va decidir mantenir els tipus estables a la seva última reunió", indica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'àmbit corporatiu, la protagonista de la jornada és Nvidia, que rendirà comptes davant del mercat després del tancament. Unes xifres que són esperades pels inversors amb gran optimisme, ja que confien que serà un trimestre de “superació i augment”.

"Resultats millors del que s'esperava podrien portar Nvidia a un nou màxim, però qualsevol cosa que no sigui estel·lar està a punt de desencadenar una presa de guanys substancial", afegeix Ozkardeskaya.

Altres companyies que presenten resultats són HP i Lowe's, que ho han fet abans de l'obertura. Les accions de la cadena de distribució al detall cedeixen un 2% després de la rendició de comptes.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,69% (77,29 dòlars) i el Brent cedeix un 0,63% (81,71 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,11% (1,095 dòlars), i l'unça d'or puja un 1,15% (2.003 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 4,406% i el bitcoin perd un 1,94% (36.805 dòlars).

contador