Suaus compres a Wall Street en una setmana plena de FAANGs, Fed i dades

Resultats de les tecnològiques, dades econòmiques i reunió de la Reserva Federal

César Vidal
Bolsamania | 26 abr, 2021 15:02 - Actualitzat: 18:38
ep satya nadella consejero delegado de microsoft
Bernd von Jutrczenka/dpa - Archivo

Wall Street registra suaus compres a l'inici d'una setmana que va carregada de referències econòmiques, empresarials i monetàries. Les grans tecnològiques publicaran els seus comptes durant els propers dies i, a més, es coneixeran dades importants i hi haurà reunió de la Reserva Federal (Fed).

DOW JONES
41.938,450
  • -1,63%-696,75
  • Max: 42.540,29
  • Min: 41.877,30
  • Volume: -
  • MM 200 : 40.928,24
22:56 10/01/25

Microsoft i Alphabet (matriu de Google) publicaran aquest dimarts, després del tancament de mercat, mentre dimecres serà el torn de Facebook i Apple; i dijous els presentarà Amazon. Totes aquestes companyies publicaran sòlids resultats, tot i que la clau serà en les seves previsions per als propers trimestres i en la valoració que realitzen els experts.

A nivell monetari, especial importància per a la reunió de la Reserva Federal. Alguns mitjans financers han començat a filtrar que el banc central nord-americà començarà a reduir les seves compres d'actius durant el quart trimestre, un cop es consolidi la recuperació econòmica.

No obstant això, els analistes preveuen que Jerome Powell no esmenti aquesta possibilitat i reiteri que els objectius d'inflació i plena ocupació segueixen estant molt lluny, cosa que justifica la política ultra acomodatícia de l'organisme.

Sobre l'evolució de la pandèmia de Covid-19, la cara és que els processos de vacunació als EUA i Europa avancen a bon ritme, cosa que potser permeti obrir corredors aeris durant l'estiu, segons ha avançat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

La creu es troba en la greu situació que travessa l'Índia, amb més de 300.000 contagis al dia. Això ha motivat que tant els EUA com la UE hagin promès ajuda per intentar contenir la crisi sanitària al país més poblat del món.

DADES ECONÒMIQUES RELLEVANTS

Al capítol de dades econòmiques, aquest dilluns es publicaran les comandes de béns duradors de març i dijous es coneixeran les dades setmanals d'atur. Tot i que les principals referències seran la primera estimació del PIB del primer trimestre (s'espera un creixement de '6,3%) i l'índex PCE, que mesura l'evolució de la despesa dels consumidors i és la mesura preferida d'inflació de la Fed (es s'espera un repunt fins al 2,3%).

Recordem que la setmana passada es van publicar unes referències molt positives, tant al sector serveis com al de manufactures.

Chris Williamson, director d'IHS Markit, va comentar que "l'economia dels EUA està gaudint d'un fort començament en el segon trimestre". A més, està funcionant "amb tots els cilindres, a mesura que s'afluixen les restriccions pel coronavirus, ja que un impressionant desplegament de vacunes, unes previsions més brillants i les mesures d'estímul han ajudat a impulsar la demanda".

Williamson va destacar que "el sector de serveis està creixent al ritme més ràpid registrat en gairebé 12 anys d'història d'enquestes, i els fabricants van informar d'una de les expansions més fortes observades durant els últims set anys".

PUJADA D'IMPOSTOS: RISC PER A LA BORSA

Tot i que el mercat centra la seva atenció en la pujada d'impostos per als rics que ha anticipat Joe Biden sobre els guanys de capital, i que pot suposar un vent en contra per a les borses en els propers mesos.

"Biden espanta el mercat amb la seva proposta d'apujar l'IRPF i endurir la fiscalitat sobre les plusvàlues, tot i que no té fàcil la seva aprovació al Congrés i menys al Senat. Quan les borses baten màxims reiteradament, com ara, necessiten estímuls i no obstacles per seguir fent-ho. per ara no ha canviat el to de fons de mercat, però podria fer-ho i les borses parar-se durant un temps davant d'un obstacle com aquest", afirmen els analistes de Bankinter.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,6%, fins als 61,10 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,06% i es canvia a 1,2106 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja lleugerament fins a l'1,58% i l'unça d'or avança un 0,1%, fins als 1.780 dòlars. Finalment, el bitcoin es recupera més del 5% després de la seva forta correcció, però "l'amenaça no ha acabat".

contador