Suaus compres a Wall Street en una setmana marcada per la Fed i els resultats

El mercat laboral també serà protagonista durant les properes sessions

María Campillo
Bolsamania | 29 jul, 2024 15:46 - Actualitzat: 15:46
dl wall street wall st new york city new york stock exchange nyse dow jones nasdaq street sign nyc united states usa america pb
Sharecast / Alessandro D Andrea via Pixabay

Wall Street registra suaus compres aquest dilluns després dels guanys de divendres i després de posar fi a una setmana mixta, amb els valors tecnològics liderant les vendes. Durant les properes sessions els inversors tindran davant seu diverses referències clau com la reunió de la Reserva Federal (Fed), els resultats de diverses 'big tech' i les dades del mercat laboral.

DOW JONES
42.052,460
  • 1,32%549,36
  • Max: 42.105,01
  • Min: 41.832,09
  • Volume: -
  • MM 200 : 38.973,80
18:49 19/09/24

"Els inversors de les borses occidentals afronten una setmana molt complexa i intensa, i que se sustentarà en tres factors fonamentals: les reunions de bancs centrals, amb les reunions de la Reserva Federal (Fed) dels EUA i el Banc del Japó (dimecres), i del Banc d'Anglaterra (BoE) (dijous); els resultats empresarials trimestrals i les dades macroeconòmiques que es publicaran", indiquen a Link Securities.

Aquest dimarts comença un nou conclave monetari de la Fed, la decisió del qual es coneixerà dimecres. El mercat preveu que els tipus d'interès es mantinguin sense canvis, i per això totes les mirades estaran posades sobre el president de l'organisme, Jerome Powell, a la recerca d'alguna pista que indiqui si la primera retallada arribarà al setembre, tal com es descompta.

I és que, segons afirmen des de Link Securities, s'espera que el banc central nord-americà al comunicat i a la roda de premsa posterior de Powell, "confirmin o ofereixin seriosos indicis que el procés de rebaixes de tipus d'interès pot començar tan aviat com al setembre, en línia amb el que espera el mercat”.

"Si tot va segons el previst, un senyal fort d'una retallada al setembre no hauria de fer una gran diferència, ja que ja està descomptat. El risc és que ens trobem amb un Powell lleugerament cautelós, i en aquest cas hi podria haver alguna correcció a les apostes moderades de la Fed", apunta Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Els futurs moviments del banc central nord-americà vindran determinats per les dades econòmiques. En aquest sentit, la situació del mercat laboral serà essencial per començar a flexibilitzar la política monetària.

L'agenda macro de la setmana inclou l'enquesta d'ofertes de treball i rotació laboral JOLTS de juny (dimarts), publicació de les dades d'ocupació d'ADP (dimecres), sol·licituds setmanals de desocupació (dijous) i informe d'ocupació oficial (divendres).

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, la temporada de resultats agafa força i les 'big tech' seran les grans protagonistes amb els comptes de Microsoft (dimarts), Meta (dimecres), Apple i Amazon (dijous). Aquest dilluns, ha estat el torn de McDonald's, que ha incomplert les previsions pel retrocés del consum.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,09% (77,09 $) i el Brent cedeix un 0,02% (81,15 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,38% (1,0815 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,42% (2.390 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,16% i el bitcoin avança un 2% (69.513 dòlars).

contador