Aquest dimarts es publicarà l'índex de confiança dels consumidors
Wall Street cotitza aquest dimarts amb suaus compres després de tancar dilluns amb descensos superiors a l'1%. Després dels forts guanys acumulats durant les últimes setmanes, els índexs novaiorquesos van fer una correcció tècnica, utilitzant com a excusa fonamental l'onada de protestes a la Xina davant les restriccions contra la Covid-19.
A més, els discursos agressius de diversos membres de la Reserva Federal (Fed), com Williams, Bullard, Barkin i Brainard, també van recordar als inversors que el banc central segueix fermament compromès en la lluita contra la inflació. Demà, el president de l'organisme, Jerome Powell, pot moure les borses durant la intervenció en un fòrum econòmic.
Aquest dimarts, el sentiment sobre la Xina ha millorat lleugerament, després que les autoritats xineses hagin aconseguit frenar les protestes ciutadanes i hagin anunciat un impuls als procés de vacunació, cosa que obre la porta a menors restriccions durant els propers mesos.
DEUTSCHE BANK ANTICIPA FORTES CAIGUDES
Segons les estimacions de Deutsche Bank, les borses mundials cauran un 25% des de nivells una mica per sobre dels actuals quan arribi la recessió als EUA, cosa que al banc alemany creuen que passarà a mitjans del 2023.
De fet, la seva previsió és que l'S&P 500 toqui fons al tercer trimestre de l'any vinent a nivells de 3.250 punts, encara que anticipen una recuperació completa de les pèrdues a final del proper exercici.
AGENDA ECONÒMICA
Aquest dimarts, es publicarà l'índex de confiança dels consumidors corresponent al mes de novembre que elabora la consultora Conference Board. "En plena campanya de compres nadalenques, aquest indicador avançat del consum privat serà seguit molt de prop pels inversors, ja que els permetrà fer-se una idea de com afronten els consumidors la campanya esmentada", expliquen des de Link Securities.
"També caldrà estar molt pendents de com han evolucionat al mes de novembre les seves expectatives d'inflació, variable que segueix molt de prop la Fed, que té com un dels seus mandats principals el seu control", afegeixen aquests experts.
Entre les cites més destacades dels propers dies, apareix l'indicador favorit d'inflació de la Fed, ja que dijous es publicarà el deflactor del consum privat subjacent (PCE) d'octubre als Estats Units, per al qual s'espera un lleu alentiment fins a nivells del 5%.
A més, divendres es publicaran les dades laborals del novembre. El consens anticipa una moderació en el ritme de creació de llocs de treball fins a uns 200.000 llocs de treball mensuals.
A nivell empresarial, Elon Musk ha criticat Apple per retallar la despesa publicitària a Twitter des que va prendre el control de la companyia.
ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS
Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 va perdre aquest dilluns els 4.000 punts i es va allunyar de la important resistència que apareix a la mitjana de 200 sessions (actualment als 4.120 punts).
A curt termini, es pot recolzar en el suport de 3.900 punts o fins i tot emplenar el buit alcista de la sessió del 10 de novembre passat, situat entre els 3.818 i els 3.860 punts.
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,7% (78,59 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, rebota un 2% (84,82 dòlars). L'euro s'aprecia un 0,4% (1,0380 dòlars) i l'or avança un 0,7% (1.753 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 3,71% i el bitcoin repunta un 1,3% (16.455 dòlars).