Aquest dimecres es publiquen l'informe d'ocupació d'ADP i PMI i ISM serveis
Wall Street cotitza amb suaus compres aquest dimecres després de les fortes pèrdues de dimarts, en una jornada durant la qual Dow Jones va registrar la seva pitjor sessió des de març i es va posar en negatiu a l'exercici; i l'S&P 500 va acabar a mínims de quatre mesos. Aquest dimecres, la rendibilitat del bo a 10 anys cau al 4,75%, després d'assolir dimarts màxims des del 2007 al 4,88%, fet que ha suposat un 'respir' per al mercat.
"L'S&P500 ara es dirigeix cap a la seva mitjana mòbil de 200 sessions, que se situa a prop del nivell de 4.200. El Nasdaq, més sensible a les taxes, encara té molt de camí per recórrer abans d'assolir la seva pròpia mitjana mòbil de 200 sessions i nivells crítics de Fibonacci, però la venda massiva es podria tornar més difícil en les accions tecnològiques, si les coses es posen pitjor", analitza Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.
Per Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets UK, "la forta pujada dels tipus a llarg termini en relació amb els tipus a curt termini suggereix que els inversors pensen que és probable que els tipus d'interès dels Estats Units es mantinguin a l'alça durant més temps, a causa de la contínua resistència de l'economia nord-americana”.
La solidesa del mercat laboral dels EUA també ha provocat "calfreds" entre els inversors, que aquest dimarts "van entrar en pànic" en descomptar que "la Reserva Federal (Fed) no només mantindrà els tipus d'interès alts per més temps, sinó que eventualment es veurà obligada a pujar-los més", afegeix Ozkardeskaya.
El missatge llançat per la Fed de mantenir els tipus elevats podria paralitzar el mercat de l'habitatge i propiciar l'entrada de l'economia nord-americana en recessió, sobretot si els membres de la Fed segueixen indicant que es mantenen les previsions d'una pujada addicional de tipus d'interès abans que finalitzi l'exercici", comenten a Link Securities.
INFORME D'OCUPACIÓ D'ADP
Després que l'enquesta d'ofertes de treball i rotació laboral JOLTS de l'agost mostrés una dada més alta del que s'esperava, amb un total de 9,61 milions de vacants, aquest dimecres els inversors estan molt atents a l'informe d'ocupació privada que elabora ADP.
La consultora privada ha mostrat la creació de 89.000 llocs de treball el setembre, una dada que se situa molt per sota dels 153.000 anticipats pel consens i que suposa una forta desacceleració des dels 180.000 llocs assenyalats per la companyia l'agost.
Els analistes de Pantheon Macroeconomics destaquen que "ADP és un indicador poc fiable de les xifres oficials de nòmina privada i essencialment impredictible, a causa de la curta sèrie de dades des dels importants canvis metodològics l'agost del 2022".
En qualsevol cas, el consens ha reduït les apostes a una nova pujada de tipus per part de la Fed en la propera reunió després de descomptar la dada.
Així mateix, es donaran a conèixer el PMI i l'ISM serveis de setembre, per als quals el mercat estima que es mantinguin en territori d'expansió.
DESTITUCIÓ DE MCCARTHY
A nivell polític, el president de la Cambra de Representants dels Estats Units, el republicà Kevin McCarthy, ha estat destituït després de ser sotmès a una moció de confiança per part d'un grup del seu propi partit.
La proposta la va fer el representant republicà per Florida, Matt Gaetz, sota la premissa que el president de l'organisme va treballar amb els demòcrates per aprovar un projecte de llei de finançament provisional. Aquest acord ha evitat el tancament del Govern federal durant els propers 45 dies.
La destitució de McCarthy va ser recolzada per alguns legisladors de l'ala més extrema del Partit Republicà, als vots dels quals es van sumar els representants del Partit Demòcrata. La moció de confiança va ser acceptada per 216 vots a favor i 210 en contra. Es tracta del primer president de la Cambra de Representants dels EUA a ser destituït a la història legislativa del país.
Això, a més, complica les futures negociacions per evitar un futur tancament del Govern federal d'aquí a unes setmanes, cosa que pot provocar la paràlisi pressupostària als EUA.
ANÀLISI TÈCNICA
Per anàlisi tècnica, el Dow Jones segueix donant mostres de debilitat i les caigudes d'aquest dimarts l'han portat a abandonar definitivament el suport dels 33.610 punts.
"El selectiu nord-americà s'acomiada de la mitjana de 200 sessions i sembla molt probable que puguem acabar veient un atac imminent al suport dels 32.586 punts. Veurem la fortalesa de les vendes en aquests preus. Si al final els perd és molt probable que poguéssim acabar veient una extensió de les caigudes fins als mínims anuals dibuixats, a mitjans de març, als 31.429 punts”, valora César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.
Per Nuez, no tornarem a veure un senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota dels 34.000 punts, preus on hi ha la mitjana de 200 sessions.
EMPRESES I ALTRES MERCATS
Actualment empresarial, KeyBanc Capital ha retallat el seu consell sobre Apple a causa de l'elevada valoració assolida pel gegant tecnològic i també en preveure debilitat en les vendes d'iPhones als EUA. A més, s'ha publicat que Tim Cook, el conseller delegat, ha venut 41 milions en accions de l'empresa.
En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,95% (87,51 dòlars) i el Brent perd un 1,86% (89,25 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,48% (1,0515 dòlars), i l'unça d'or cau un 0,08% (1.840 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 4,748% i el bitcoin puja un 0,88% (27.556 dòlars).