Suaus compres a Wall Street a l'inici d'una setmana marcada per la inflació

Els inversors també estaran atents a l'arrencada de la temporada de resultats

María Campillo
Bolsamania | 08 abr, 2024 15:55
dl wall street wall st new york city new york stock exchange nyse dow jones nasdaq street sign nyc united states usa america pb
Sharecast / Alessandro D Andrea via Pixabay

Wall Street cotitza amb suaus compres aquest dilluns després dels guanys de divendres i després de posar fi a una setmana de pèrdues que va estar marcada per la publicació de sòlides dades macro, cosa que obre la porta a nous retards en les baixades de tipus. En aquest sentit, la inflació del març, que es coneixerà aquest dimecres, serà clau per a l'esdevenir del full de ruta de la Reserva Federal (Fed).

DOW JONES
41.931,200
  • 1,03%428,10
  • Max: 42.105,01
  • Min: 41.832,09
  • Volume: -
  • MM 200 : 38.973,80
17:49 19/09/24

Aquest "temor", que actualment passa per començar a baixar tipus a la reunió de juny i a fer-ho dues vegades més el 2024, "és el que pesa en el comportament de les borses, especialment de les nord-americanes, des del començament del mes d'abril", expliquen a Link Securities.

Tot i això, també cal destacar que, "després de cinc mesos consecutius d'alces, període en què les borses europees i nord-americanes s'han revaloritzat amb força, és normal que alguns inversors es decantin per prendre beneficis, procés que, si s'accelera, podria comportar una petita correcció d'aquests mercats", afegeixen.

LA INFLACIÓ, PROTAGONISTA DE LA SETMANA

Durant les properes sessions, l'atenció del mercat estarà posada en més referències destacades que seran seguides molt de prop per la Fed i que tindrà la inflació com a protagonista.

L'Índex de Preus al Consumidor (IPC) del març es coneixerà aquest dimecres, i el consens espera un repunt a la taxa general fins al 3,4% des del 3,2% del mes anterior, mentre que per a la variable subjacent es preveu una modesta caiguda al 3,7% enfront del 3,8% del febrer.

Els preus de producció, que es publicaran dijous, també donaran més informació sobre les pressions inflacionistes, i, de la mateixa manera, es projecta un fort repunt fins al 2,3% al tercer mes de l'any, des de l'1,6%.

ARRENCA LA TEMPORADA DE RESULTATS

Aquesta setmana també estarà marcada per l'inici de la temporada de resultats que, com és tradició, inauguren els grans bancs dels Estats Units.

D'aquesta manera, divendres rendiran comptes davant del mercat JPMorgan, Citigroup, Wells Fargo i BlackRock, per als quals el consens estima un primer trimestre positiu gràcies a la pujada dels tipus d'interès.

"Si la temporada confirma que les empreses segueixen mostrant-se optimistes amb relació a l'esdevenir dels seus negocis, ja que esperen que les economies vagin a més per la resta d'exercici, els mercats de valors podrien continuar pujant. Una temporada de resultats 'pitjor' del que s'esperava, no obstant, podria obrir la porta a una correcció en aquests mercats, els quals, després de cinc mesos d'alces consecutives, estan una mica sobrecomprats", subratllen a Link Securities.

ANÀLISI TÈCNICA

Les darreres caigudes han complicat l'aspecte tècnic del Dow Jones i del Nasdaq 100 a curt termini.

En el cas del primer índex, es va poder veure un signe de debilitat el passat 2 d'abril en deixar un buit baixista que no ha arribat a cobrir. El selectiu nord-americà va intentar cobrir-lo, sense èxit, aquest dijous passat i va acabar realitzant una figura baixista que ens fa estar molt pendents del suport dels 38.000 punts”, comenta César Nuez, analista de Bolsamanía.

El comportament a aquest nivell de preus és important. Si els perd, podria atacar el nivell dels 37.000 punts, nivells clau on hi ha la mitjana de 200 sessions, encara que, segons l'expert, una correcció fins a aquests preus entraria dins del normal.

Respecte al Nasdaq 100, “va acabar realitzant, aquest dijous passat, una envolupant baixista que ens fa pensar en l'inici d'una correcció. És pràcticament segur que el selectiu nord-americà busqui cobrir el buit alcista que va deixar el 22 de febrer passat als 17.478 punts. El seu comportament per aquests preus és important. Si els perd, el més normal és que puguem acabar veient un atac al nivell dels 17.000 punts", afegeix Nuez.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, Tesla presentarà la seva robotaxi el 8 d'agost que ve, segons ha avançat Elon Musk a la xarxa social X, abans Twitter. Les accions de la companyia pugen més d'un 2,5% a la sessió.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,07% (86,86 dòlars) i el Brent perd un 0,30% (90,90 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,04% (1,084 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,18% (2.349 dòlars), i renova els seus màxims històrics.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins al 4,426% i el bitcoin puja un 4,08% (72.037 dòlars).

contador