El president de la Fed compareix aquest dijous davant el Comitè Bancari del Senat
Wall Street cotitza aquest dijous amb caigudes després de les pèrdues de dimecres, que van estar liderades pel Nasdaq. Els inversors van optar per recollir beneficis després que el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, assegurés davant del Congrés que hi haurà noves pujades de tipus durant aquest any. El banquer central torna a comparèixer en aquesta jornada al Comitè Bancari del Senat, centrant novament l'atenció del mercat en el seu missatge.
"En renda variable, l'S&P 500 va cedir una mica de terreny, però no tots els sectors van patir. Les accions tecnològiques van llastar l'índex juntament amb financeres i immobiliàries, però les accions energètiques van liderar els guanys", analitza Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.
Per a l'experta, Powell no va dir res que ja no se sabés, o que no s'esperés el primer dia del seu testimoni semestral davant els legisladors nord-americans.
"Va dir que la Fed continuarà pujant les taxes, però pel fet que s'estan acostant al destí, és normal reduir el ritme. Va repetir que dos augments més són una bona suposició i que l'economia patirà un període de condicions creditícies estrictes, creixement per sota de la mitjana i més atur per tornar a una inflació més baixa", afegeix Ozkardeskaya.
Així mateix, els analistes de Link Securites remarquen que "Powell va voler puntualitzar que ells mai van fer servir la paraula "pausa", en referència al fet que a l'esmentada reunió del FOMC de la setmana passada no van modificar les seves taxes d'interès de referència, i que no utilitzaria aquesta paraula en la seva intervenció".
Aquest dijous, en la seva compareixença davant de Comitè Bancari del Senat, els estrategs creuen que el seu missatge no diferirà del pronunciat dimecres davant la Cambra de Representants, encara que hi pot haver novetats en el torn de preguntes dels senadors.
PETICIONS D'ATUR
Durant la seva compareixença davant de Congrés, Powell va vincular les noves pujades de tipus a l'evolució dels principals indicadors econòmics.
En aquest sentit, seran clau la propera publicació de l'IPC, que tindrà lloc el 12 de juliol, així com de l'informe d'ocupació, que es donarà a conèixer el 7 de juliol.
Altres dades macro també seran rellevants de cara a l'evolució de la política monetària i aquest dijous els inversors han conegut les peticions setmanals de desocupació, que han arribat a les 264.000, xifra que suposa el registre més alt des del novembre del 2021.
Els analistes d'Oxford Economics subratllen que "les condicions del mercat laboral s'estan relaxant, encara que només sigui modestament", i afegeixen que "això és benvingut per la Fed, però potser no és suficient per dissuadir-los de pujar les taxes novament el juliol".
Divendres serà el torn dels PMI manufacturer i de serveis, que s'estima que continuïn en 48 punts i 54 punts, respectivament.
EMPRESES I ALTRES MERCATS
Al pla empresarial, l'analista de Morgan Stanley Adam Jonas, un dels principals alcistes sobre els títols de Tesla en els últims temps, ha retallat la seva recomanació sobre la companyia fins a mantenir des de comprar, a causa dels darrers guanys protagonitzats, si bé ha augmentat el preu objectiu fins als 250 dòlars per acció des de 200 dòlars, encara que Tesla ja cotitza per sobre d'aquest nivell. Els seus títols es deixen un 2% aquest dijous.
En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,10% (72,50 dòlars) i el Brent retrocedeix un 0,11% (77,04 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,10% ($1,099), i l'unça d'or cedeix un 0,35% (1.938 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 3,754% i el bitcoin puja un 0,10% (30.070 dòlars).