Els inversors miren de reüll Rússia mentre la Xina centra l'atenció
Wall Street rebota suaument després del tancament baixista de dilluns, ja que els inversors van continuar recollint beneficis al sector de la tecnologia, que ha liderat els guanys durant el primer semestre.
Tot i que els inversors segueixen mirant de reüll la complexa situació a Rússia, després de la rebel·lió dels mercenaris de Grup Wagner, el focus del mercat se centra aquest dimarts a la Xina.
Les borses asiàtiques s'han vist afavorides per la compareixença del primer ministre xinès, Li Qiang, que ha anticipat "un desplegament de mesures més pràctiques i efectives per esperonar la demanda, estimant així un creixement més dinàmic per al segon trimestre", expliquen els experts de GVC Gaesco.
"Mentrestant, ha sorgit un nou al·licient en la relació EUA-Xina, ja que és probable que Janet Yellen (secretària del Tresor) es reuneixi a Pequín la setmana que ve amb el seu homòleg al país en una reunió d'alt nivell", afegeixen.
Segons la seva valoració, "les correccions que estem veient al mercat són coherents després d'haver vist màxims anuals en un entorn de mínima volatilitat i de dilatació de l'enduriment monetari".
FÒRUM DE SINTRA I DADES ECONÒMIQUES
A l'escena monetària, ha començat el Fòrum Anual de bancs centrals que organitza el Banc Central Europeu (BCE) a Sintra.
La presidenta del BCE, Christine Lagarde, ha reiterat que mantindran la política monetària "a territori restrictiu" el temps que sigui necessari per reduir la "persistent inflació" que s'ha instal·lat a l'economia europea.
Dimecres arribarà el torn d'Andrew Bailey, governador del Banc d'Anglaterra; i de Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed).
A l'escena econòmica, aquest dimarts es publicaran les comandes de béns no peribles de maig (dimarts) als EUA, que han pujat fins a l'1,7% des de l'1,2% del mes anterior. Divendres, es publicarà l'índex de preus de despeses de consum personal del mes de maig (PCE), indicador d'inflació preferit de la Fed.
En aquest sentit, després dels missatges llançats la setmana passada per la Fed i el mateix Powell, els mercats atorguen una probabilitat de gairebé un 72% a una pujada de tipus a la propera reunió del juliol.
ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS
Per anàlisi tècnica, l'S&P 500, que va dibuixar màxims anuals el 16 de juny als 4.448 punts, es va deixar un "buit baixista el dia 20 que ens fa pensar en una extensió de les caigudes fins als mínims del buit alcista que va deixar el passat dia 2 als 4.221 punts", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.
"L'índex podria estar donant forma a un retrocés temporal al voltant del suport que presenta als 4.200 punts. Per aquests preus, el més normal és que tornem a veure la tornada de les compres", afegeix.
"El seu aspecte tècnic és bo i tot sembla indicar-nos que, després de la correcció actual, podríem acabar veient una extensió de les pujades fins al nivell dels 4.600 punts. Les perspectives tècniques per als propers mesos són bones", conclou Nuez.
En altres mercats, el petroli West Texas repunta un 0,72% (69,87 dòlars) i el Brent avança un 0,63% (74,65 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,16% (1,0921 dòlars), i l'unça d'or puja un 0,1% (1.935 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 3,74% i el bitcoin es revalora un 0,3% (30.315 dòlars).