SIX aconsegueix un acord amb Greenomy per al reporting de sostenibilitat a Suïssa i Espanya

Les institucions financeres i les empreses podran complir eficientment els marcs ESG

Bolsamanía
Bolsamania | 04 des, 2023 12:39
ep vista de las pantallas informativas en la bolsa de madrid a 1 de diciembre de 2023 en madrid
Eduardo Parra - Europa Press

SIX, l'operador borsari suís i espanyol i proveïdor global d'informació financera, i Greenomy, el proveïdor líder d'informes ESG, han arribat a un acord per al reporting de sostenibilitat als dos mercats.

Gràcies a aquesta aliança, les institucions financeres i les empreses dels mercats suís i espanyol podran complir eficientment amb els marcs ESG, proporcionant dades crítiques per al negoci, serveis de contingut de risc regulatori i solucions analítiques que permeten operacions rendibles, sostenibles i conforme la regulació, cosa que fomenta, en última instància, decisions d'inversió sostenibles.

Així mateix, l'acord global permetrà la comercialització d'una solució integral que ajuda les empreses i institucions financeres dels mercats espanyol i suís a recopilar, gestionar i informar sobre ESG d'acord amb els darrers marcs obligatoris europeus, com ara la Directiva sobre Informes de Sostenibilitat Corporativa (CSRD) i la Taxonomia de la UE, així com amb marcs internacionals com ISSB i GRI.

"Aquesta solució integral no només garanteix el compliment dels marcs ESG existents, sinó que també posiciona les empreses per adaptar-se a les normes emergents, fomentant les millores en sostenibilitat i contribuint a la transició cap a un futur més sostenible", ha detallat BME en una nota de premsa.

Javier Hernani, Head BME, ha afirmat que “l'acord estratègic aconseguit amb Greenomy proporcionarà a les empreses del mercat espanyol (emissors, intermediaris financers i altres entitats subjectes a publicar informació ESG) una eina de reporting de sostenibilitat completa i assequible que facilita la gestió, seguiment i anàlisi dels informes en un entorn regulador complex i canviant. És un pas important en l'impuls de BME com a centre de finances sostenibles”.

Per la seva banda, per a Marion Leslie, Head d'Informació Financera i responsable de Sostenibilitat al Comitè de Direcció de SIX, ha assenyalat que "estem encantats d'associar-nos amb Greenomy per crear i oferir solucions innovadores de finançament sostenible per a la cadena de valor dels mercats de capitals. Hi ha una demanda cada vegada més gran de solucions de programari ESG, que puguin abordar i automatitzar els reptes de la complexitat de l'anàlisi i la presentació d'informes relacionats amb el pluralisme dels marcs, les mètriques i la regulació. Amb aquesta associació estem permetent el creixement en el segment ESG i estem posicionant-nos com a proveïdors líders en aquest camp”.

Cal destacar que la solució de Greenomy accelera els processos d'elaboració d'informes fins a set vegades i aconsegueix una reducció de costos del 80% en comparació amb els mètodes d'elaboració manual.

“Amb l'aparició de marcs ESG com el CSRD i la taxonomia de la UE, les institucions financeres i les empreses europees s'enfronten a múltiples reptes nous. La nostra associació amb Six va més enllà de la col·laboració, és una veritable convergència de visions compartides. A través de les capacitats innovadores del nostre Greenomy Portal impulsat per IA, aquesta associació empodera les institucions en el viatge d'informes ESG, millorant tant la recopilació de dades com l'eficiència dels informes, junts no només estem avançant en l'exercici de la sostenibilitat, sinó que estem donant forma activament a un futur sostenible a través de la nostra visió estratègica unida", ha conclòs Alexander Stevens, CEO de Greenomy.

contador