Els inversors vigilen la possible pèrdua dels mínims anuals en els índexs novaiorquesos
Wall Street no troba tendència en el que promet ser una altra jornada de molta volatilitat després de patir la sessió més baixista des del 2020, que ha anul·lat el rebot protagonitzat pels índexs novaiorquesos des de divendres passat.
La pujada dels índexs novaiorquesos ha estat un ral·li alcista dins un mercat baixista; i els analistes ja miren amb preocupació els possibles suports del mercat, que ha tornat a caure cap a la zona de mínims anuals.
César Nuez, expert de Bolsamanía, comenta que l'aspecte del Dow Jones "és terrible" i que l'índex "pot caure fins als 30.000 punts" perquè "va acabar fent una complicada figura en forma de retirada temporal que ens fa pensar en futur tècnic molt complicat".
"Per a les properes jornades sembla molt probable que vegem un atac als mínims anuals dibuixats fa unes sessions als 31.798 punts. Si veiem un tancament per sota d'aquests preus, es confirmarà definitivament un canvi de tendència, cosa que podria comportar una caiguda fins a el nivell dels 30.000 punts, que suposa una caiguda addicional del 5%”, explica aquest expert.
"El primer nivell de resistència ara és als 32.689 punts. Només amb la superació d'aquest nivell de preus veuríem una millora del seu complicat aspecte tècnic", conclou Nuez. Per tant, els mínims anuals intradia dels índexs s'han convertit en la referència principal que cal vigilar a curt termini (3.858 punts per a l'S&P 500 i 11.108 punts al Nasdaq).
QUÈ FER A MERCATS BAIXISTES?
A nivell estratègic, continua valent l'anàlisi de Bank of America. "La bona notícia és que els mercats baixistes duren menys que els alcistes", van comentar fa uns dies sobre la situació actual a Wall Street, que s'ha desplomat en perdre l'anomenada 'Fed put', transformada ara en allò que ells anomenen 'Fed Kaput'.
A parer seu, el fet que la renda variable nord-americana hagi perdut el suport de la Fed anul·la qualsevol possibilitat d'una recuperació del mercat durant els propers mesos. "L'èxode ha començat, però la veritable capitulació comença quan els inversors venen allò que estimen", afirmen.
Així, posen com a exemple que les grans tecnològiques nord-americanes ja acumulen pèrdues del 20% des dels seus màxims, però que encara poden caure molt més fins que no es produeixi la capitulació total de les borses.
LA XINA AVISA ALS ESTATS UNITS PER TAIWAN
A l'escena geopolítica, a més de les amenaces de Rússia a Suècia i Finlàndia per la seva sol·licitud d'ingrés a l'OTAN, a causa de la invasió d'Ucraïna, la Xina ha dit que els Estats Units estan "en el camí equivocat" respecte a Taiwan i que els seus moviments podrien conduir a “situacions perilloses”.
A nivell empresarial, destaquem el gran enuig d'Elon Musk després que Tesla hagi estat exclosa de l'índex de sostenibilitat de l'S&P 500, on hi ha altres companyies més contaminants com la petroliera Exxon Mobil.
A més, Cisco Systems es desploma després de publicar resultats i rebaixar la previsió de beneficis pels confinaments a la Xina i la guerra a Ucraïna.
A l'escena econòmica, s'ha publicat la dada de desocupació setmanal als Estats Units, que van pujar fins a les 218.000 des de les 197.000 registrades a la setmana anterior; aquesta xifra s'ha situat sensiblement per sobre de les previsions del consens, que situaven el nivell a les 200.000.
Així mateix, també s'ha conegut la dada de l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia del maig, que ha registrat un avanç de 2,6 punts, molt per sota de les estimacions del consens, que preveien que se situés al nivell dels 16 punts, i de la dada d'abril, al nivell dels 17,6.
En altres mercats, el barril de cru West Texas cau un 2,09% (107,29 dòlars) i el barril Brent baixa un 1,24% (107,75 dòlars), mentre l'euro s'aprecia un 0,77% (1,0547 dòlars). A més, l'unça d'or avança un 1,26% (1.838 dòlars); i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,79%. Finalment, el bitcoin repunta un 1,43% (29.669 dòlars).