Aquest dijous s'han publicat les peticions setmanals de desocupació
Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dijous després dels guanys de dimecres i a l'espera que els líders polítics arribin a un acord sobre el sostre de deute als Estats Units.
Les declaracions del president del país, Joe Biden, i del líder republicà al Congrés, Kevin McCarthy, en què tots dos asseguraven que no hi haurà un impagament, han tornat l'optimisme als inversors, que es mostren confiats davant la possibilitat que les negociacions arribin a bon terme abans de denominada data X (principis de juny).
"El sentiment positiu a Wall Street ha calat als mercats mundials enmig de les esperances creixents d'un acord sobre el sostre del deute dels EUA", afirma Victoria Scholar, cap d'inversions d'Interactive Investor.
"Qualsevol notícia positiva sobre l'avenç de les negociacions esmentades serà acollida favorablement pels inversors, mentre que qualsevol indici que les parts segueixen sense acostar postures penalitzarà el comportament dels actius de risc occidentals, especialment de la renda variable", expliquen des de Link Securities.
En aquest sentit, i davant l'elevada incertesa que aquest tema està generant, aquests analistes creuen que molts inversors optaran per continuar al marge de les borses, en espera d'una solució final, "cosa que es tornarà a deixar notar a l'activitat als mercats, que continuarà sent reduïda".
A més, els inversors continuen intentant anticipar els propers moviments de la Fed. La presidenta de la Reserva Federal de Dallas, Lorie K. Logan, creu que les dades econòmiques obtingudes fins ara no justifiquen una pausa en les pujades dels tipus d'interès de cara al proper conclave monetari del banc central nord-americà.
"Les dades de les properes setmanes encara podrien mostrar que és apropiat saltar-se una reunió. A hores d'ara, però, encara no hi som", ha declarat aquest dijous en un discurs pronunciat davant de banquers a San Antonio.
AGENDA ECONÒMICA
A l'escena econòmica, aquest dijous s'han donat a conèixer les peticions setmanals de desocupació, que han caigut fins a les 242.000, a la setmana finalitzada el 13 de maig, des de les 264.000 registrades durant els set dies previs, mentre que el consens esperava que s'ubiquessin a les 254.000.
Des d'Oxford Economics asseguren que "les sol·licituds inicials s'han estabilitzat durant les últimes setmanes després de pujar al primer trimestre, un recordatori que les condicions del mercat laboral continuen sent relativament difícils".
"Si bé esperem que la Fed deixi les taxes estables a la reunió de juny, no es pot descartar una represa de les pujades de taxes si les condicions del mercat laboral no milloren significativament", diuen des de la companyia britànica.
Així mateix, s'ha publicat l'índex manufacturer de la Fed Filadèlfia del mes de maig, un dels indicadors d'activitat regionals més seguits pels inversors, i que ha millorat fins a -10,4 punts, des de -31,3 del mes anterior.
"Les dades econòmiques conegudes fins ara han ofert l'esperança que l'economia dels EUA estigui suportant uns tipus d'interès més alts molt millor del que s'esperava, amb l'augment dels rendiments reflectint la perspectiva que la Reserva Federal podria dur a terme una altra pujada de taxes al juny", assenyala Michael Hewson, analista en cap de mercat a CMC Markets.
EL NASDAQ POT TORNAR A LA SENDA ALCISTA
El Nasdaq està a punt de confirmar un canvi de tendència i tornar al camí alcista, ja que l'índex està oferint un excel·lent comportament tècnic des que, al començament de març, aconseguís subjectar-se a la mitjana de 200 sessions.
"Des de llavors hem vist com superava la resistència dels 12.880 punts, confirmant la formació d'un retrocés temporal a aquesta mitjana. Durant els darrers dos mesos l'índex s'ha revaloritzat un més d'un 15%, cosa que l'ha fet cotitzar molt a prop" de la resistència dels 13.720 punts. El seu comportament en aquest nivell de preus és vital”, destaca César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.
Per això, l'expert afegeix que “si aconsegueix superar-los, es confirmaria un canvi de tendència el que ens faria pensar en una extensió de les pujades fins al nivell dels 15.000 punts. Per sota el primer nivell de suport el podríem situar als 12.725 punts. No apreciarem un senyal de debilitat mentre es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus”.
EMPRESES I ALTRES MERCATS
A l'escena empresarial, Walmart ha sorprès el mercat amb els seus resultats empresarials corresponents al primer trimestre del seu any fiscal. La companyia de grans magatzems no només ha superat les expectatives del mercat amb els seus beneficis i ingressos, sinó que ha elevat la seva guidance per a la resta del 2023.
La cadena de supermercats més gran dels EUA ha obtingut un benefici per acció (BPA) d'1,47 dòlars, una xifra que ha millorat les estimacions del consens, que esperaven 1,32 dòlars per títol. Així mateix, ha millorat les perspectives i ara espera que les vendes netes augmentin al voltant d'un 3,5% i que el BPA se situï entre 6,10 dòlars i 6,20 dòlars des dels 5,90 dòlars i 6,05 dòlars per acció anteriors.
En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,58% (72,46 dòlars) i el Brent perd un 0,74% (76,39 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,48% (1,0786 dòlars), i l'unça d'or baixa un 1,03% (1.963 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 3,621% i el bitcoin retrocedeix un 0,55% (27,232 dòlars).