La companyia donarà a conèixer els comptes al tancament del mercat
Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dijous després de finalitzar sense tendència definida la sessió de dimecres, amb el Nasdaq liderant les caigudes, el pitjor dia des del 2022, per les especulacions que els EUA planegen imposar més restriccions a les exportacions de xips a la Xina, cosa que va penalitzar els fabricants de semiconductors. Això, a mesura que el mercat descompta que la Reserva Federal (Fed) abaixarà els tipus d'interès al setembre i amb els inversors molt atents a la temporada de resultats.
"Aquestes majors restriccions de transferència de tecnologia semblen inevitables per sentit comú, no seran diferents amb Biden o Trump, afectaran sobretot les exportacions a la Xina, però també per sentit comú, afectaran la tecnologia més capdavantera relacionada amb intel·ligència artificial (IA) i defensa, cosa que significa que impactaran en una part relativament minoritària i no a tota", valoren des de Bankinter.
Per a aquests experts, “en una economia globalitzada seria inviable restringir la transferència de qualsevol tipus de tecnologia perquè, en aquest cas, la primera economia seriosament afectada seria la nord-americana, així que això no és realitzable. Tot i que l'impacte és innegable, resulta improbable que aprofundeixi i s'estengui en el temps".
Amb tot, el debat sobre la rotació del mercat i la correcció de les borses sobrevola entre els inversors. Els analistes diuen que darrere d'aquesta rotació hi ha les properes retallades de tipus, que haurien de donar suport a sectors més petits i més cíclics.
"No sabem si l'actual procés de rotació sectorial, que considerem molt positiu per als mercats, continuarà i, per tant, es podrà consolidar durant les properes setmanes, però sí que tenim clar que, abans o després, molts valors del sector tecnològic, que estan sent molt castigats a les borses als últims dies, tornaran a repuntar, ja que tot el fenomen relacionat amb la IA no ha fet més que començar”, comenten a Link Securities.
NETFLIX REND COMPTES
Enmig d'aquest escenari, l'atenció dels inversors també està posada en la temporada de resultats que, de mica en mica, va agafant força als Estats Units. A partir d'aquest dijous comença el torn de les 'big tech' amb Netflix donant el tret de sortida. Els comptes de la companyia seran analitzats al detall i serviran per comprovar si, efectivament, aquesta rotació sectorial està en marxa.
"Vegem si els beneficis de Netflix i TSM poden tornar el somriure als inversors i ajudar TSM (que ahir va perdre un 8%) a recuperar part d'aquestes pèrdues. Però ahir va ser una prova que no necessàriament necessitem Donald Trump a la Casa Blanca per alimentar les tensions comercials amb la Xina i causar estralls entre els aliats, Biden també és bo fent aquesta feina", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank,
BAIXARÀ TIPUS LA FED AL SETEMBRE?
Les bones dades d'inflació del juny han posat sobre la taula que la primera retallada per part del banc central nord-americà arribarà després de l'estiu.
En aquest sentit, les últimes declaracions Christopher Waller, governador de la Fed, en afirmar que "amb les dades actuals" creu que "ens estem apropant al moment en què es justifica una retallada en la taxa de política", han donat ales al fet aquesta hipòtesi guanyi més força.
L'agenda d'aquest dijous ha inclòs la publicació de les dades d'atur setmanal, que han deixat una pujada fins a les 243.000 sol·licituds des de les 223.000 dels set dies previs, per sobre de les previsions de consens.
EL BCE MANTÉ ELS TIPUS
El Banc Central Europeu (BCE) ha complert el que es preveia i ha deixat els tipus d'interès als nivells actuals. Tal com esperava el consens de mercat, l'organisme monetari ha mantingut el preu del diner al 4,25% en el cas de les principals operacions de finançament, mentre els tipus d'interès de la facilitat marginal de crèdit continuen al 4,50 % i la facilitat de dipòsit continua al 3,75%.
"La informació més recent dona suport, en línies generals, a l'anterior valoració del Consell de Govern sobre les perspectives d'inflació a mitjà termini. Si bé alguns indicadors de la inflació subjacent van augmentar al maig a causa de factors transitoris, la major part s'han mantingut estables o han baixat al juny. En línia amb el que s'esperava, l'impacte inflacionista de l'elevat creixement dels salaris s'ha vist absorbit pels beneficis", ha explicat el BCE al seu comunicat.
Alhora, el BCE subratlla que, si bé la política monetària "manté unes condicions de finançament restrictives", les pressions inflacionistes internes continuen sent "intenses". En aquest sentit, l'organisme subratlla que la inflació dels serveis és "elevada" i, en conseqüència, és "probable" que la inflació general "continuï per sobre de l'objectiu fins ben avançat el proper any".
ALTRES MERCATS
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,13% (82,96 dòlars) i el Brent cedeix un 0,12% (84,98 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,21% (1,0913 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,39% (2.469 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 4,188% i el bitcoin avança un 0,28% (64.848 dòlars).