Signe mixt a Wall Street: el Nasdaq puja després de la caiguda de la inflació a l'agost

El mercat també descompta el debat entre Harris i Trump

María Campillo
Bolsamania | 11 set, 2024 18:04 - Actualitzat: 18:04
ep archivo   fachada de la bolsa de nueva york en wall street 20230821105003
EUROPA PRESS - Archivo

Wall Street cotitza sense tendència definida aquest dimecres després del signe mixt de dimarts i després de conèixer l'IPC d'agost, que serà determinant perquè la Reserva Federal (Fed) es decanti per una retallada de 25 punts bàsics o de 50 a la reunió del 18 de setembre. El mercat també descompta el primer debat presidencial entre Harris i Trump.

DOW JONES
42.079,610
  • 1,39%576,51
  • Max: 42.160,91
  • Min: 41.832,09
  • Volume: -
  • MM 200 : 38.973,80
20:11 19/09/24

Respecte a la inflació, la taxa general ha millorat les previsions després de caure fins al 2,5% des del 2,9% anterior, mentre que les previsions apuntaven a un 2,6%, i la subjacent ha complert amb el que s'esperava. s'ha mantingut al 3,2%.

Tot i això, la taxa subjacent va registrar un avenç mensual del 0,3%, una dècima per sobre del que s'esperava, i l'índex general va igualar expectatives després de pujar un 0,2%, repetint també la pujada del juliol.

Michael Brown, estrateg de recerca sènior a Pepperstone, considera que aquest descens de la inflació tindrà poc impacte sobre la reunió que la Reserva Federal mantindrà la semana que ve, ja que "és evident que el FOMC ja ha obtingut la confiança necessària que la inflació tornarà a l'objectiu del 2% a mitjà termini, i l'evolució del mercat laboral és ara el determinant clau tant del ritme com de la magnitud de les retallades de tipus”.

"Una retallada de 25 punts bàsics en aquesta reunió segueix sent l'escenari base, encara que segueixen sent possibles retallades més ràpides després d'això en cas que les dades d'ocupació entrants mostrin un deteriorament més gran en les condicions del mercat laboral", detalla.

Per part seva, Naeem Aslam, director d'anàlisi de Zaye Capital Markets, apunta que "les dades d'inflació interanual d'avui porten un bufada d'aire fresc, i donen a entendre que la Reserva Federal podria tenir marge per retallar les taxes de manera més agressiva", encara que alerta sobre "un gir en la narrativa", ja que "les xifres de l'IPC subjacent no han mostrat un panorama tan optimista, cosa que obstaculitza les retallades de tipus".

ASPRE PRIMER CARA A CARA ENTRE HARRIS I TRUMP

L'esfera política és l'altre punt d'interès per al mercat. La carrera cap a la Casa Blanca avança amb força, sobretot després del primer debat presidencial entre Kamala Harris i Donald Trump.

Els dos candidats van protagonitzar una acalorada i aspra trobada en què l'actual vicepresidenta va posar l'expresident a la defensiva en temes com el dret a l'avortament, la insurrecció del 6 de gener o la política exterior.

"El tens debat electoral presidencial nord-americà entre Kamala Harris i Donald Trump va tenir un impacte limitat als mercats. Si bé les enquestes suggereixen que les intencions de vot es van inclinar més cap a Harris com a resultat del debat, les eleccions seguiran sent renyides", comenta Russ Mould, director d´inversions d´AJ Bell.

"Encara que totes les enquestes donen com a vencedora a Harris, no està gens clar que el resultat del debat tingui un gran impacte en unes eleccions que es presenten molt renyides. De cara als mercats és molt complicat determinar-ne l'impacte, ja que els candidats tampoc van donar grans detalls sobre les seves polítiques econòmiques", afegeixen a Link Securities.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, GameStop es desploma un 13% després de decebre amb les vendes al segon trimestre de l'any.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 2,10% (67,29 dòlars) i el Brent avança un 1,78% (70,64 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,04% (1,1014 dòlars), i l'unça d'or cau un 0,09% ($2.541).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 3,67% i el bitcoin perd un 2,16% (56.553 dòlars).

contador