Signe mixt a Wall Street després de la caiguda del deflactor PCE

Els inversors descompten els darrers resultats empresarials

María Campillo
Bolsamania | 28 abr, 2023 16:15
dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest divendres després dels forts guanys de dijous i després de conèixer el deflactor PCE, la mesura d'inflació preferida de la Reserva Federal (Fed), que ha deixat un resultat mixt, amb una caiguda a l'índex general més gran que l'esperada i una taxa subjacent que resisteix més del previst. El mercat també descompta els resultats empresarials dAmazon, Intel i Snap.

NASDAQ 100
20.740,781
  • 0,36%73,68
  • Max: 20.814,93
  • Min: 20.436,80
  • Volume: -
  • MM 200 : 19.062,25
23:16 21/11/24

Al còmput setmanal, i a falta d'aquesta sessió, els índexs novaiorquesos es dirigeixen cap a un tancament pla en el cas del Dow Jones (+0,05%) i l'S&P500 (0,04%), mentre que el Nasdaq acumula guanys moderats (+0,58%). Al balanç mensual, el Dow Jones avança un 1,66%, l'S&P500 puja un 0,63% i el Nasdaq es desmarca amb pèrdues del 0,65%.

"La combinació d'un creixement suau dels EUA, una inflació més gran a l'esperada i guanys mixts més enllà de les accions de les grans tecnològiques pesen sobre la gana pel risc dels inversors. Com a resultat, la Fed no té més remei que seguir endurint la política monetària", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Per Naeem Aslam, cap d'inversions de Zaye Capital Markets, els operadors han de continuar tenint una precaució extrema “en un mercat que els brinda la millor oportunitat per cobrir el seu risc, especialment amb el fet que l'índex de volatilitat ha caigut tant. Té sentit comprar el VIX ara que es troba al punt més baix de l'any i quan sabem que la crisi bancària dels EUA encara és present i el debat sobre el sostre del deute segueix sent motiu de preocupació".

Aquest divendres, l'atenció dels inversors està posada a la macro, principalment al deflactor PCE, la variable de preus més seguida pels membres del Comitè Federal de Mercat Obert de la Fed, el FOMC. L'índex general ha caigut al març fins al 4,2% en taxa interanual, després de tancar el febrer al 5,1% (revisat a l'alça des del 5%). Pel que fa a la inflació subjacent, ha retrocedit fins al 4,6%, una dècima per sota del registre del febrer, que va ser revisat a l'alça.

Els analistes d'Oxford Economics destaquen que "la inflació va continuar molt per sobre de la seva tendència prèvia a la pandèmia", ja que "els preus del PCE general i bàsic van augmentar a una taxa intertrimestral més ràpida al primer trimestre, cosa que demostra que la Fed és lluny de declarar la victòria en la seva lluita contra l'alta inflació”.

A més, es coneixeran tant el sentiment del consumidor com les expectatives d'inflació de la Universitat de Michigan.

MÉS RESULTATS EMPRESARIALS

Abril ha estat marcat pels resultats empresarials, especialment a les darreres setmanes, quan les companyies han començat a retre els comptes del primer trimestre de l'any.

Les últimes en fer-ho han estat Amazon, Intel i Snap. El gegant del comerç electrònic va superar previsions amb les seves xifres, però la desacceleració del seu negoci al núvol està provocant que es deixi un 2% a la sessió de Wall Street.

Intel, per part seva, puja un 7% després de l'obertura tot i haver presentat les pèrdues trimestrals més importants de la seva història. L'optimisme de la companyia sobre l'evolució del marge de beneficis en els propers trimestres ha agradat al mercat.

Pel que fa a Snap, la tecnològica ha decebut el mercat i s'enfonsa al voltant d'un 19% després d'anunciar pèrdues de 328 milions de dòlars, un 9% menys que fa un any (-359 milions). Els ingressos també han caigut significativament entre el gener i el març i s'han situat en 988 milions de dòlars, un 7% menys que les aconseguides durant el mateix període de l'any passat.

ELS EUA BUSCA UNA SOLUCIÓ PER A FIRST REPUBLIC

Les preocupacions al voltant de la viabilitat i el futur de First Republic continuen sobrevolant els mercats. Les autoritats dels EUA volen evitar que la seva caiguda desencadeni una nova crisi bancària, per això han decidit posar-se al capdavant de les negociacions que busquen una sortida d'urgència per a l'entitat, segons informa Reuters.

La Corporació Federal d'Assegurances de Dipòsits (FDIC, per les sigles en anglès), el Departament del Tresor i la Reserva Federal (Fed) estan mantenint converses amb diverses companyies financeres per orquestrar un rescat que n'eludeixi el tancament.

La idea que el Govern formi part del rescat de First Republic no és clara, encara que la seva implicació ha molestat els assessors del banc que també estan treballant en una solució amb el sector privat.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,07% (74,61 dòlars) i el Brent guanya un 0,61% (78,87 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,21% (1,1003 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,19% (1.995 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 3,452% i el bitcoin retrocedeix un 1,25% (29,265 dòlars).

contador