El fabricant de cotxes elèctrics puja amb força després de publicar resultats
Wall Street cotitza aquest dijous amb signe mixt després de tancar dimecres amb signe mixt, encara que molt lluny dels seus mínims intradia. L'S&P 500 va arribar a caure fins als 3.950 punts, però va rebotar i va aconseguir tancar per sobre dels 4.000 punts i de la mitjana de 200 sessions.
La recuperació de Microsoft va tenir molt a veure en aquest comportament, i aquest dijous un valor que impulsa el mercat és Tesla, que puja amb força, al voltant de l'11%, després de publicar resultats.
A més, aquest dijous han publicat resultats Visa i Mastercard (Intel ho farà després del tancament); i divendres faran el mateix la petroliera Chevron i American Express.
Per a Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank, la pujada de les borses suggereix que "les probabilitats de recessió als EUA es van reduir per als inversors en renda variable i van augmentar per als inversors en bons" des del començament d'any.
Aquesta experta afegeix que “la direcció del mercat és molt borrosa en aquest moment i l'allau de dades econòmiques i resultats podria inclinar la confiança en qualsevol direcció”.
POLÍTICA MONETÀRIA I DADES ECONÒMIQUES
En aquest sentit, el fet que el Banc del Canadà confirmés una pausa en el seu enduriment monetari també va contribuir a sostenir la gana pel risc, ja que molts inversors anticipen un moviment similar per part de la Reserva Federal (Fed) a les properes reunions.
Aquest dijous, s'han publicat les dades setmanals d'atur i la primera estimació del PIB del quart trimestre dels Estats Units, que ha reflectit una moderació en el ritme del creixement fins al 2,9% anualitzat, després de situar-se al 3,2% entre els mesos de juliol a setembre, si bé s'ha situat per sobre de la previsió de consens, que n'esperava una alça del 2,6%.
De moment, l'economia nord-americana mostra una lleugera desacceleració, sense que encara siguin evidents les pujades agressives de tipus d'interès fetes per la Reserva Federal (Fed) durant els últims mesos.
En aquest sentit, les peticions setmanals de subsidi de desocupació es mantenen a nivells molt reduïts, ja que han baixat fins a les 186.000 des de les 192.000, quan el mercat n'anticipava una pujada fins a 205.000.
I divendres, la dada clau serà l'índex de preus del consum personal, el PCE, la variable de preus més seguida per la Fed i el comportament del qual serà determinant en la decisió que adopti la setmana que ve sobre els tipus el banc central (el consens espera ara que moderi les alces fins a 25 punts bàsics).
En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 0,5% (80,61 dòlars) i el Brent avança un 0,4% (86,51 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,1% (1,0899 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,3% (1.936 dòlars). A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja al 3,47% i el bitcoin repunta un 0,5% (22.896 dòlars).