Signe mixt a Wall Street, amb forts guanys per al Nasdaq gràcies a Nvidia

Fitch ha situat el rating triple A dels EUA en perspectiva negativa

María Campillo
Bolsamania | 25 mai, 2023 15:21 - Actualitzat: 16:15
dl wall street wall st new york city new york stock exchange nyse dow jones nasdaq street sign nyc united states usa america pb
Sharecast / Alessandro D Andrea via Pixabay

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dijous després de les pèrdues de dimecres i amb el Nasdaq registrant forts guanys gràcies a Nvidia, que es dispara més del 20% durant la sessió, després de superar previsions amb els seus resultats. Els inversors també continuen atents a la manca d'acord en les negociacions sobre el sostre de deute.

NASDAQ 100
20.786,956
  • 0,05%10,73
  • Max: 20.998,48
  • Min: 20.712,38
  • Volume: -
  • MM 200 : 19.077,22
19:03 25/11/24

"Els inversors han estat practicant una postura d'aversió al risc durant els últims dies. Enmig d'aquest pessimisme, una companyia està intentant mantenir tothom amb vida: Nvidia, que va reportar un altre resultat trimestral aclaparador", afirma Naeem Aslam, director de inversions de Zaye Capital Markets.

La tecnològica no només ha aconseguit millorar les estimacions de consens, sinó que, de cara al futur, espera que els ingressos del segon trimestre fiscal pugin fins a uns 11.000 milions de dòlars, molt per sobre dels 7.180 milions que estimaven els analistes, amb marges bruts de beneficis que oscil·laran entre el 68,6% i el 70%.

Per a Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank, "els inversors no s'equivocaven en apostar que Nvidia seria la guanyadora de la moda de la IA, ja que els seus xips són molt adequats per entrenar màquines d'IA en bombardejar-les amb dades".

RÀTING 'AAA' EN PERSPECTIVA NEGATIVA

L'estancament de les converses sobre el sostre de deute augmenta la preocupació del mercat davant la possibilitat que els polítics nord-americans portin amb el seu partidisme el país a una crisi "autoinduïda" de dimensions desconegudes.

"La debilitat del mercat és sens dubte el primer senyal d'alguns nervis davant la idea que els polítics nord-americans poden portar la política arriscada massa lluny", explica Michael Hewson, analista en cap de mercat a CMC Markets

La Secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, ha reiterat la seva opinió que l'1 de juny és la seva data límit principal, tot i això, "ha reconegut que hi ha cert marge de maniobra sobre això", afegeix Hewson.

"A mesura que avancin els dies sense acord la tensió als mercats anirà a més, amb un significatiu increment de la volatilitat", assenyalen els experts de Link Securities.

Com a conseqüència d'aquesta manca d'acord, l'agència de qualificació Fitch Ratings ha col·locat el rating AAA dels Estats Units en perspectiva negativa.

En un comunicat, Fitch ha destacat que la perspectiva negativa "reflecteix un major partidisme polític que està obstaculitzant arribar a una resolució per augmentar o suspendre el límit de deute, tot i que s'acosta ràpidament la data X".

I tot i que l'agència "encara espera una resolució del límit de deute abans de la data X", ha subratllat que "han augmentat els riscos que el límit de deute no s'elevi o suspengui abans d'aquesta data i, en conseqüència, que el Govern pugui començar a incomplir els pagaments d'algunes de les seves obligacions".

EL DOW JONES PERD EL SUPORT DEL CURT TERMINI

El Dow Jones torna a provar la mitjana de 200 sessions, després de perdre el suport del curt termini que presentava als 32.937 punts.

"Ull amb l'abandonament d'aquesta mitjana, ja que podríem acabar veient una continuació de les caigudes fins als mínims anuals que va dibuixar als 31.429 punts. El seu comportament en aquests preus és molt important", indica César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

"Per confirmar una tornada al camí alcista hauríem d'esperar a la superació dels màxims de desembre que va dibuixar als 34.712 punts. Per això hauria de pujar un 6% des dels preus actuals de cotització", puntualitza Nuez.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'escena econòmica aquest dijous s'han donat a conèixer les peticions setmanals de desocupació, que han augmentat fins a les 229.000, mentre que el consens esperava un creixement fins a les 245.000. A més, s'ha publicat la segona lectura del PIB, que ha mostrat una revisió a l'alça de dues dècimes per al primer trimestre, fins a l'1,3%.

"La publicació d'aquestes variables hauria de passar inadvertida per als inversors, llevat que sorprenguin a la baixa, cosa que afegiria "més llenya al foc" a uns mercats que ja de per si es mostren força tensionats", opinen a Link Securities.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,30% (73,37 dòlars) i el Brent perd un 1,14% (77,51 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,21% (1,0725 dòlars), i l'unça d'or retrocedeix un 0,10% (1.962 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 3,754% i el bitcoin es deixa un 0,20% (26,225 dòlars).

contador