Signe mixt a Wall Street, amb els valors tecnològics liderant els guanys

L'economia dels Estats Units continua donant mostres de la seva fortalesa

María Campillo
Bolsamania | 18 gen, 2024 16:15 - Actualitzat: 16:15
dl wall street times square new york city night pedestrians nasdaq billboards trading nyc generic nypd unsplash
Sharecast / Meric Dagli via Unsplash

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dijous després de les pèrdues de dimecres, després que els inversors coneguessin unes dades macro més fortes del que s'esperava. Això ha fet que el mercat recalibri les expectatives sobre el comportament dels tipus d'interès el 2024 i ha provocat un inici d'exercici negatiu. Tot i això, en aquesta sessió l'S&P 500 i el Nasdaq intenten recuperar-se de les últimes caigudes, recolzats en la intel·ligència artificial, el tema estrella del Fòrum de Davos.

NASDAQ 100
19.839,829
  • 2,56%495,33
  • Max: 19.951,79
  • Min: 19.723,94
  • Volume: -
  • MM 200 : 18.279,40
23:16 19/09/24

"Una macro forta redueix la probabilitat que la Fed abaixi els tipus a curt termini", expliquen els analistes de Bankinter.

Això, unit a la manca de catalitzadors capaços de fer canviar el to de les borses, pot fer que segueixin “degotejant lleugerament a la baixa. Però no cal alarmar-se! Es tracta del reajustament d'expectatives de rebaixes de tipus del que hem estat avisant des de finals d'any passat”, comenten aquests experts.

Una opinió compartida per Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, que creu que "els inversors segueixen tornant a la sensatesa i això darrer passa per retallar les expectatives de retallada de tipus que es van avançar durant els últims mesos".

Com a tal, la solidesa de les dades econòmiques està contribuint a la idea que, potser el març és massa aviat perquè la Reserva Federal (Fed) dugui a terme la seva primera rebaixa de tipus.

"Les dades acaben de donar la raó als membres de la Reserva Federal (Fed) que han defensat que el banc central nord-americà no s'ha de precipitar a l'hora de començar a baixar les taxes d'interès de referència. Un mercat laboral més fort del que s'esperava a aquestes alçades de cicle i un consum privat solvent no creiem que sigui el que la Fed vol veure en la seva lluita contra la inflació, per la qual cosa, el més probable és que esperei fins a l'estiu per començar a baixar les taxes d'interès", subratllen a Link Securities.

MÉS ACOMIADAMENTS A GOOGLE

A l'actualitat empresarial, el CEO de Google, Sundar Pichai, ha advertit els treballadors que hi haurà més retallades d'ocupació aquest any a mesura que l'empresa continua desplaçant inversions cap a àrees com la intel·ligència artificial.

"Tenim metes ambicioses i invertirem en les nostres principals prioritats aquest any", ha subratllat l'executiu en un memoràndum enviat a la plantilla de la companyia.

"La realitat és que, per crear la capacitat per a aquesta inversió, hem de prendre decisions difícils", ha escrit Pichai. Per a alguns equips, això significa eliminar rols, cosa que inclou "eliminar capes per simplificar l'execució i augmentar la velocitat", ha afegit.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

L'agenda econòmica d'aquest dijous inclou les dades d'atur setmanal, que han deixat una caiguda de les sol·licituds d'atur al nivell més baix des del setembre del 2022.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,14% (73,40 dòlars) i el Brent avança un 0,69% (78,44 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,16% (1,0863 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,40% (2.014 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4,108% i el bitcoin perd un 0,38% (42.568 dòlars).

contador