Signe mixt a Wall Street amb els inversors pendents de la inflació

El mercat també espera la publicació dels comptes dels grans bancs

María Campillo
Bolsamania | 11 abr, 2023 15:19 - Actualitzat: 16:11
dl new york stock exchange us markets wall st wall street nyse dow jones industrial average sp500 trading unsplash
Sharecast / Aditya Vyas via Unsplash

Wall Street cotitza ambsigne mixt aquest dimarts després del signe mixt de dilluns, en una sessió durant la qual els inversors van descomptar l'informe d'ocupació, mentre es mantenen en espera de la dada clau d'inflació, que es donarà a conèixer aquest dimecres.

DOW JONES
42.840,260
  • 1,18%498,02
  • Max: 43.216,03
  • Min: 42.146,33
  • Volume: -
  • MM 200 : 40.711,10
22:50 20/12/24

"Els valors més lligats al cicle econòmic, com els industrials, els de l'energia i els de materials, van ser els que ho van fer millor, mentre que els més sensibles als tipus d'interès, com els defensius i els tecnològics, es van quedar una mica endarrerits. En aquest comportament sectorial hi va tenir molt a veure la interpretació dels inversors de les dades d'ocupació del mes de març, publicades divendres passat, amb tots els mercats tancats, i que van ser, en general, positius", expliquen a Link Securities.

Aquestes xifres han tranquil·litzat uns inversors que els últims dies apostaven per un "aterratge forçós" de l'economia dels EUA, "cosa que és difícil que es produeixi amb aquests nivells d'ocupació i amb gairebé 10 milions de llocs de treball oferts", afegeixen aquests analistes.

És més, la majoria del mercat espera que la Reserva Federal (Fed) torni a pujar els tipus d'interès en 25 punts bàsics a la propera reunió del maig i que aquesta sigui l'última alça dels tipus oficials en l'actual cicle d'enduriment monetari.

Des de Link Securities es mostren una mica més cauts amb aquesta idea i creuen que és possible, i sempre que les xifres de la inflació acompanyin, que la Fed esperi una mica per fer el seu darrer increment de tipus.

En aquest sentit, l'IPC del març, que es publicarà aquest dimecres, serà clau per determinar el rumb del banc central nord-americà. En principi s'espera que la taxa de creixement interanual de l'índex general s'hagi desaccelerat sensiblement al mes fins al 5,2% des del 6,0% del febrer, mentre que la subjacent, la més difícil de "domar", s'hagi mantingut estable al 5,5% o, fins i tot, que hagi repuntat lleugerament fins al 5,6%.

Així mateix, la política monetària de la Fed vindrà determinada per l'índex de preus de producció (IPP), que es difondrà dijous i per al qual s'estima que tant la taxa de creixement interanual de l'IPP com la del subjacent s'hagin moderat al març, situant-se la primera al 3,0% i la segona al 4,0%, nivells que comencen a ser molt més acceptables per a les autoritats monetàries.

TEMPORADA DE RESULTATS

Wall Street també es prepara per a l'inici de la temporada de publicació de resultats del primer trimestre del 2023, que començarà amb la publicació de les xifres tres dels grans bancs nord-americans: JP Morgan, Citigroup i Wells Fargo.

Els comptes del sector bancari estaran marcats per la crisi financera desencadenada amb la fallida de Silicon Valley Bank, Signature Bank i els intents d'estabilitzar el sector bancari regional als Estats Units.

Per això, els experts de Bankinter diuen que "la realitat és que s'espera un primer trimestre del 2023 francament dolent als Estats Units" i creuen que serà el pitjor trimestre en termes de variació de BPAs (beneficis per acció) al país.

Aquests analistes anticipen una contracció als BPAs de les companyies nord-americanes d'entre el -6% i el -8%. El 'costat bo' és que això pot jugar a favor, ja que facilita que hi hagi sorpreses positives, i les empreses començaran a oferir una visió més constructiva sobre la segona part de l'any, afegeixen des de Bankinter.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,92% (80,47 dòlars) i el Brent avança un 0,81% (84,86 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,44% (1,0907 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,86% (2.021 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,3391% i el bitcoin escala un 3,18% i supera els 30.000 dòlars per primera vegada des del juny del 2022.

contador