Signe mixt a Wall Street amb els bons a màxims i després d'uns PMI febles

La setmana ha estat marcada per la pausa 'hawkish' de la Fed

María Campillo
Bolsamania | 22 set, 2023 15:21 - Actualitzat: 16:10
ep archivo   fachada de la bolsa de nueva york en wall street 20230420115703
EUROPA PRESS - Archivo

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest divendres després de les fortes pèrdues de dijous, després que els inversors descomptessin les projeccions més agressives de la Reserva Federal (Fed) sobre els interessos. Durant aquesta sessió, el mercat estaran descomptant les dades dels PMI i estaran atents al comportament dels bons del Tresor a 10 anys, que es troben a màxims de 15 anys.

NASDAQ 100
20.776,230
  • 0,17%35,45
  • Max: 20.797,24
  • Min: 20.655,72
  • Volume: -
  • MM 200 : 19.077,22
23:16 22/11/24

Al còmput setmanal, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos es dirigeixen cap a una setmana tenyida de vermell, amb caigudes de l'1,6% per al Dow Jones, del 2,7% per a l'S&P 500 i del 3,5 % per al Nasdaq.

Durant la darrera reunió de política monetària, la Fed va indicar que caldrà una pujada més de 25 punts bàsics abans que finalitzi l'any, alhora que va llançar la guia que els tipus d'interès seran més alts per més temps.

A més, el banc central, en les noves projeccions, va revisar a l'alça el creixement del PIB dels EUA per al 2023 fins al 2,1%, gairebé el doble del que esperava el juny.

"Aquesta fortalesa econòmica més gran, corroborada per un mercat laboral que continua tensionat és el que pot portar a la Fed a mantenir més temps de l'esperat les seves taxes d'interès a nivells restrictius. Una vegada més, les bones notícies macroeconòmiques són males notícies per als mercats'", expliquen a Link Securities.

Per tot això, creuen que "els inversors s'han vist obligats de cop a modificar les expectatives de tipus i, per tant, les valoracions de molts actius i les estratègies d'inversió".

En aquest sentit, les sessions estan sent les típiques de reducció de posicions de risc, "amb un fort increment de la volatilitat, cosa que va afectar tant la renda variable, amb els valors de tall cíclic i els catalogats com de 'creixement' com els més penalitzats pels inversors, com als mercats de bons, actius els preus dels quals van cedir, provocant un nou repunt dels seus rendiments, alguns dels quals ja s'han situat als nivells més elevats dels últims quinze anys, nivells als quals no arribaven des d'abans de l'inici de la Gran Crisi Financera de finals de la primera dècada d'aquest segle”, afegeixen a Link Securities.

EL CMA S'OBRE A AUTORITZAR LA COMPRA D'ACTIVISSIÓ

Al pla empresarial, bones notícies per a Microsoft. El regulador britànic de la competència (CMA, per les sigles en anglès) ha anunciat aquest divendres que la proposta d'adquisició reestructurada d'Activision Blizzard per Microsoft, presentada l'agost, "obre la porta a l'autorització de l'operació".

Segons l'acord reestructurat, Microsoft no adquirirà els drets al núvol dels jocs per a PC i consoles d'Activision existents, ni dels nous jocs llançats per Activision durant els propers 15 anys. En canvi, aquests drets se cediran a Ubisoft Entertainment abans que Microsoft adquireixi Activision.

La CMA ha obert ara una consulta fins al 6 d'octubre sobre les solucions proposades per Microsoft.

ANÀLISI TÈCNICA

Els descensos de les últimes sessions al Nasdaq han acostat la cotització al suport clau dels 14.557 punts.

"Molt de compte amb l'abandonament d'aquest nivell de preus, ja que podríem acabar veient una extensió de les caigudes fins al nivell dels 14.000 punts, preus per on passa la mitjana de 200 sessions", adverteix César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

La seva tendència a mitjà i llarg termini és clarament alcista. "No obstant, per veure un senyal de fortalesa hauríem d'esperar un tancament per sobre dels 15.618 punts", comenta Nuez.

Així mateix, l'expert afegeix que "la resistència clau es troba als màxims anuals que presenta als 15.932 punts. Només amb la superació d'aquest nivell de preus ens plantejaríem una extensió de les pujades fins als màxims històrics de finals de 2021 que presenta als 16.764 punts”.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'agenda econòmica, aquest divendres s'han conegut els PMI preliminars manufacturers i serveis del mes de setembre, que han mostrat un estancament, ja que tant els fabricants com els proveïdors de serveis van indicar condicions de demanda moderades. Les dades del setembre han indicat el pitjor exercici del sector privat des del febrer, ja que l'economia de serveis va perdre encara més impuls.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,51% (90,10 dólars) i el Brent avança un 0,36% (93,64 dólars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,12% (1,0645 dólars), i l'unça d'or guanya un 0,35% (1.946 dólars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,472% i el bitcoin s'enfila un 0,32% (26.677 dólars).

contador