Signe mixt a Wall Street amb el focus sobre la Reserva Federal, Nvidia i Iran

Durant la setmana també es coneixeran els PMI preliminars de maig

María Campillo
Bolsamania | 20 mai, 2024 16:11
l entree de la bourse de new york a wall street 20230721190315

Wall Street cotitza sense tendència definida aquest dilluns després del signe mixt de divendres i després d'una setmana alcista, en què els índexs van tocar màxims històrics i el Dow Jones va conquistar els 40.000 punts. Durant les properes sessions el mercat centrarà la seva atenció a la Reserva Federal (Fed) i als resultats d'Nvidia, sense oblidar la macroeconomia i la situació geopolítica.

DOW JONES
43.870,350
  • 1,06%461,88
  • Max: 44.020,31
  • Min: 43.345,58
  • Volume: -
  • MM 200 : 40.176,70
22:52 21/11/24

La dada d'inflació de l'abril ha posat en relleu que els preus s'estan estabilitzant a poc a poc, tot i que el camí per aconseguir l'objectiu del 2% establert per la Fed no estarà exempt de sots.

Amb tot, la caiguda de l'IPC i unes vendes al detall que suggereixen desacceleració del consum nord-americà, han reforçat l'expectativa de dues retallades de tipus de la Reserva Federal per a aquest any, amb una primera baixada al setembre.

"El repunt de les accions mundials es veu impulsat encara més per l'expectativa que una inflació més suau als Estats Units no només permetria a la Reserva Federal (Fed) començar a retallar les taxes aquest any, sinó que també permetria altres bancs centrals importants, com el Banc Central Europeu (BCE) i el Banc d'Anglaterra (BoE), per continuar amb els seus plans de retallar els propis tipus", valora Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Per això, i buscant alguna pista sobre els propers moviments de l'organisme, els inversors estaran atents a les paraules de Christopher Waller, governador de la Reserva Federal i Raphael Bostic, president de la Reserva Federal d'Atlanta.

De la mateixa manera, també seran escrutades al detall les actes de l'última reunió de política monetària del banc central nord-americà, que es publicaran dimecres, amb l'objectiu de descobrir en quin punt es troba el debat sobre les baixades de tipus al si de la institució.

Pel que fa a l'agenda econòmica de la setmana, inclou com a referències més destacades els PMI manufacturers i de serveis preliminars de maig (dijous), que podrien mostrar estabilitat, així com la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan (divendres).

MOR EL PRESIDENT DE L'IRAN

Un altre dels punts d'atenció dels inversors és la situació geopolítica després de la mort del president de l'Iran, Ebrahim Raisi, en un accident d'helicòpter. Amb ell viatjaven un total de vuit persones, entre els quals hi havia el ministre d'Afers Estrangers, Hossein Amirabdollahian, Mohammad Ali Alehashem, imant de pregària de divendres de Tabriz i Malek Rahmati, governador de la província de l'Azerbaidjan Oriental.

En un moment de calma tensa entre Israel i l'Iran, aquest esdeveniment suposa un nou sotrac per a la delicada situació que travessa l'Orient Mitjà, i encara que els experts confien que el seu impacte als mercats sigui molt moderat, creuen que tampoc no s'ha d'ignorar del tot.

"Caldrà estar atents a la situació a l'Iran, després de confirmar-se que el seu president, Ebrahim Raisi, ha mort en un accident d'helicòpter, ja que aquest fet podria augmentar encara més la inestabilitat a la regió", remarquen a Link Securities.

ANÀLISI TÈCNICA

L'aspecte tècnic de l'S&P 500 és immillorable i l'índex es mou en pujada lliure, sense cap resistència al seu camí. "La setmana passada vam poder veure com aconseguia superar els màxims de tots els temps que presentava als 5.264 punts", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía.

Tot i això, destaca que el buit alcista que va deixar dimecres passat, als 5.246 punts és un nivell que cal vigilar a curt termini. "És probable que puguem acabar veient com el cobreix", cosa que li permetria donar forma a un "retrocés temporal, figura de continuació d'alcista", afegeix.

L'absència de resistències ens podria fer pensar en un atac al nivell de 5.500 punts.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, la protagonista és Nvidia, que donarà a conèixer aquest dimecres uns resultats en què els inversors tenen posades grans expectatives gràcies al seu lideratge en intel·ligència artificial (IA). La companyia puja un 1% aquest dilluns després que diversos analistes elevessin el preu objectiu de les seves accions.

"Les xifres que presenti aquest dimecres Nvidia i, sobretot, les expectatives de negoci que traslladi al mercat, seran escrutades en profunditat pels analistes i pels inversors. És, per tot això, força factible que la presentació de resultats de la companyia tingui un impacte significatiu en la marxa a curt termini dels mercats de valors occidentals en conjunt”, apunten a Link Securities.

Per part seva, les accions de Micron Technology puja un 3% després que els analistes de Morgan Stanley elevessin la seva recomanació a neutral des d'infraponderar.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,57% ($79,90) i el Brent retrocedeix un 0,46% (83,54 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,08% (1,0861 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,24% (2.423 dòlars), fins a marcar nous màxims.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins al 4,441% i el bitcoin suma un 1,17% (66.940 dòlars).

contador