El mercat descompta una possible primera baixada de tipus al setembre
Wall Street cotitza sense tendència definida aquest dimecres, després del signe mixt de dimarts i amb els inversors atents a la Reserva Federal (Fed) i els resultats empresarials.
"La gana per les accions nord-americanes segueix recolzat per uns beneficis sòlids i l'optimisme de la Reserva Federal, però les expectatives de beneficis semblen d'alguna manera inflades, mentre que l'optimisme de la Reserva Federal és fràgil i depèn de les dades, cosa que significa que al mercat li podria faltar prou confiança per enviar aquests índexs a nous màxims abans que tinguem més detalls sobre l'actualització de la inflació dels EUA, que es publicarà la setmana que ve", comenta Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.
La publicació d'unes xifres d'ocupació d'abril més suaus del que s'esperava, i que van apuntar a un mercat laboral que es refreda de manera gradual, “però no alarmant”, ha augmentat les expectatives que la Fed baixi tipus aquest any.
En aquest sentit, durant les properes sessions, i davant la manca de referències econòmiques destacades, el mercat estarà atent a les declaracions de diversos membres del banc central nord-americà com Philip Jefferson, governador de la Reserva Federal, o Susan Collins, presidenta de la Fed de Boston, a la recerca d'alguna pista sobre els propers moviments de l'organisme.
TIKTOK DEMANDA AL GOVERN DELS EUA
La plataforma TikTok ha demanat el Govern dels Estats Units per aprovar un projecte de llei que busca obligar ByteDance, propietari xinès de l'aplicació, a vendre-la o prohibir-la.
La demanda ha estat presentada a la Cort d'Apel·lacions del Circuit de DC dels Estats Units i sosté que "la 'Llei de Protecció dels Nord-americans contra Sol·licituds Controlades per Adversaris Estrangers' viola les proteccions constitucionals de la llibertat d'expressió".
L'empresa també argumenta que fer al·lusió a les preocupacions relacionades amb la seguretat nacional no és prou raó per restringir la llibertat d'expressió i que correspon al govern federal demostrar que aquesta restricció estigui justificada.
EMPRESES I ALTRES MERCATS
Al pla empresarial, els resultats continuaran sent protagonistes amb la publicació de les xifres de companyies Airbnb i Shopify.
Qui ja ha presentat els comptes ha estat Uber, i les seves accions cauen un 9% després que la companyia reportés 37.651 milions de dòlars en reserves brutes durant el període, que s'han quedat per sota de les expectatives del consens d'analistes, fixades en 37.930 milions.
Gairebé el 85% de les empreses de l'S&P 500 ja han compartit els comptes trimestrals aquesta temporada i, d'ells, aproximadament el 80% ha superat les expectatives de Wall Street, segons FactSet.
"Els resultats empresarials estan sent millors del que esperaven els analistes, que, en molts casos, estan 'veient-se forçats' a revisar a l'alça les seves expectatives de resultats per al que resta d'exercici. Així, esperem que, una vegada que s'acabi d'aclarir l'escenari de tipus d'interès, sigui l'evolució de les expectatives de resultats el que 'marqui el pas' a les borses occidentals", subratllen a Link Securities.
En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,73% (77,79 dòlars) i el Brent perd un 0,70% (82,54 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,01% (1,075 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,21% (2.319 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 4,486% i el bitcoin es relaxa un 1,80% (61.904 dòlars).