Santander i BBVA frenen els intents de l'Ibex per seguir pujant

El selectiu espanyol ha caigut durant les dues primeres sessions de la setmana penalitzat per les entitats financeres

  • A més dels resultats, el petroli centrarà avui el protagonisme de la mà dels inventaris setmanals de cru als EUA
Nieves Amigo
Bolsamania | 08 feb, 2017 11:28
ana botin santander

Vol però no pot. L'Ibex ha intentat aquest matí emprendre la senda de les pujades però és impossible. Santander, BBVA, Bankia i CaixaBank estan entre els pitjors valors del selectiu. En aquest grup també es troben Telefònica o Repsol. Així és impossible pujar i, la qual cosa és pitjor, l'Ibex és a punt de perdre els 9.300 i de tocar la resistència dels 9.250 punts (9.308 punts. -0,25%).

IBEX 35
11.435,700
  • -0,28%-31,60
  • Max: 11.474,90
  • Min: 11.399,10
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.289,95
17:35 23/12/24

"Seguim recomanant prudència perquè són moltes les ocasions en les quals l'Ibex s'ha acostat a la zona de suport que presenta a la base del moviment lateral en el qual es troba encaixat des de fa un parell de mesos", assenyala l'expert de Bolsamanía, José María Rodríguez.

"Seguim recomanant prudència perquè són moltes les ocasions en les quals l'Ibex s'ha acostat a la zona de suport", assenyala l'expert de Bolsamanía, José María Rodríguez

En la sessió d'aquest dimecres, continuen coneixent-se resultats empresarials, que a Espanya vénen de la mà de Mapfre i Gas Natural, que ha guanyat un 10,3% menys el 2016. Els bancs espanyols van acabar de presentar els seus comptes la passada setmana, amb Popular tancant 'la temporada' i sorprenent negativament amb unes pèrdues anuals de gairebé 3.500 milions d'euros; ara és el moment dels informes dels experts i les valoracions d'aquestes xifres, i algunes no estan essent ben acceptades.

Aquest dimarts, van ser els analistes de Goldman Sachs els qui publicaven un informe en el qual apuntaven a CaixaBank com el seu banc favorit dins del sector a Espanya mentre que aconsellaven vendre Bankinter, que, des del seu punt de vista, s'ha quedat sense recorregut després del seu bon comportament en borsa.

Fora de l'àmbit empresarial, el petroli segueix sent notícia. A aquestes hores cau entorn del 0,7% (barril Brent: 54,87 dòlars; barril West Texas: 51,80 dòlars) a l'espera que el govern dels Estats Units publiqui avui les dades d'inventaris setmanals de cru. Si aquest informe confirmen una estructura d'oferta "xocantment gran", és probable que els preus segueixin baixant, apunta aquest matí CNBC. Aquesta setmana, el preu del cru ha baixat un 3% enmig de les preocupacions pels alts nivells de producció i la sobreoferta, ja que els perforadors de cru esquist als Estats Units continuen reobrint plataformes. Un informe de Reuters aquest dimarts, que fixava el creixement de la demanda de Xina en el ritme més lent en almenys tres anys, també va pesar negativament sobre el sentiment en la passada jornada.

Quant a altres referències interessants de la jornada, aquest dimecres hem conegut la producció industrial d'Espanya, que puja un 1,6% en 2016 i suma el seu tercer ascens anual consecutiu. Des del punt de vista empresarial, a Europa publiquen les seves xifres l'energètica Vestas, Sanofi o Glaxosmithkline. Als Estats Units, coneixerem els comptes d'Estafi Warner.

contador