L'agenda macro de la setmana estarà marcada per les dades del mercat laboral
Wall Street cotitza amb pèrdues aquest dimarts després dels guanys moderats de dilluns, liderats pels valors tecnològics que van portar el Nasdaq a marcar nous màxims, i a mesura que els inversors centren la seva atenció en el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, i al mercat laboral.
No obstant, i com és habitual en els últims mesos, "l'evolució dels índexs va ser una mica enganyosa, ja que aquest dilluns van tornar a ser els grans valors del sector tecnològic, amb Tesla, Apple, Microsoft i Amazon al capdavant, els que van impulsar els índexs a l'alça", valoren des de Link Securities.
Amb tot, la feblesa de les últimes dades econòmiques dels EUA, com el sector manufacturer, ha elevat les expectatives que el banc central nord-americà comenci a retallar els tipus d'interès a la reunió de setembre.
Per això, el mercat seguirà molt a prop la intervenció del Powell al Fòrum de Sintra, la trobada de bancs centrals que organitza el BCE a la ciutat portuguesa i que aquest any, sota el lema La política monetària en una era de transformació, debatrà sobre els desafiaments a què s'enfronta el sistema financer internacional i reflexionen sobre la política monetària en una era de transformació.
Per als analistes de BNY Mellon, "l'atenció se centrarà en els comentaris de Powell sobre si ofereix noves idees atesa la feblesa recent de les dades econòmiques dels Estats Units. El president de la Reserva Federal clarament es va recolzar més en el mandat dual en comentaris recents i hi ha hagut dubtes sobre fins a quin punt creu en la necessitat d'una flexibilització al setembre. Si Powell tornés a equivocar-se en aquesta direcció, podria pesar sobre els rendiments en espera de les ocupacions clau i les dades de l'IPC que s'acosten, cosa que convertiria el rendiment del dòlar en un risc notable durant la setmana".
Des de Bankinter no esperen “grans novetats en el discurs. Serà probablement un missatge coordinat, en què diran que la inflació tendeix a moderar-se, tot i que que encara no n'hi ha prou. És a dir, mantindran viva l'esperança de noves rebaixes de tipus d'interès aquest any, encara que demorant la decisió per a finals d'any i mantenint enfocament depenent de les dades".
EL MERCAT LABORAL, PROTAGONISTA DE LA SETMANA
L'agenda macro de la setmana té com a protagonista el mercat laboral. Aquest dimarts es donarà a conèixer l'enquesta d'ofertes de treball i rotació laboral (JOLTS) del maig, que es preveu que se situï als 7,9 milions de vacants, per sota dels 8,1 milions d'abril, mentre que dimecres serà el torn de les dades d'ocupació privada de l'ADP del juny, juntament amb les peticions setmanals de desocupació.
Tot i això, el focus del mercat estarà posat a l'informe d'ocupació oficial, que es coneixerà divendres, i per al qual s'espera un descens en la creació de llocs de treball fins als 195.000 des dels 272.000 del mes anterior.
TRUMP I LA IMMUNITAT PARCIAL
Un altre dels punts d'atenció per als inversors és Donald Trump, sobretot després que el Tribunal Suprem dels Estats Units hagi dictaminat que els presidents tenen certa immunitat penal pels actes realitzats en l'exercici del càrrec.
La sentència arriba uns mesos abans de les eleccions presidencials del novembre en què Trump aspira a tornar a la Casa Blanca i uns dies després d'un debat televisiu que ha sembrat dubtes sobre l'estat de forma de l'actual president, Joe Biden.
ALTRES MERCATS
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,59% (83,87 dòlars) i el Brent avança un 0,57% (87,09 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,06% (1,0731 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,2% (2.338 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,424% i el bitcoin perd un 0,97% (62.599 dòlars).