Rebot moderat a Wall Street després de la sessió més baixista des del 2020

Els inversors comencen a descomptar un període d'estanflació

César Vidal
Bolsamania | 08 mar, 2022 16:07
wall street rojo
Alberto Sánchez

Wall Street rebota de forma moderada després de registrar la sessió més baixista des de l'octubre del 2020. Els inversors temen que la guerra a Ucraïna provoqui un escenari d'estaflació, amb menys creixement econòmic i més inflació, just en un moment en què la Reserva Federal (Fed) té les mans lligades per recolzar l'economia, ja que els preus ja estan disparats als EUA per la pandèmia de Covid-19.

DOW JONES
42.175,110
  • 0,62%260,36
  • Max: 42.224,15
  • Min: 42.036,28
  • Volume: -
  • MM 200 : 39.151,39
23:30 26/09/24

En aquest escenari, els experts cada cop són més negatius amb les seves previsions per a la renda variable. La pujada del petroli i d'altres matèries primeres amenaça de provocar un xoc energètic "potencialment enorme", com han assenyalat els experts de Goldman Sachs.

Sobre la por de l'estaflació, els analistes de Link Securities asseguren que "no és un escenari que es pugui descartar. A més, la capacitat dels bancs centrals per evitar-ho és reduïda, ja que les pressions inflacionistes arriben del costat de l'oferta i no de la demanda, per la qual cosa apujar els tipus no reduiria la inflació excepte a costa de penalitzar amb força la demanda i provocar una recessió".

A parer seu, l'escenari és "complicat i només es veuria alleujat amb una ràpida resolució del conflicte armat a Ucraïna, cosa que, de moment, no veiem realista".

En aquest sentit, el president d'Ucraïna, Volodimir Zelenski, ha obert la porta a negociar amb Rússia les seves condicions principals per aturar la invasió: el reconeixement de Crimea, Donetsk i Lugansk com a territoris sota la sobirania de la Federació Russa.

"Podem discutir això i trobar un compromís sobre com hi viurà la gent", ha explicat durant una entrevista en vídeo publicada per la cadena americana ABCNews.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, destaca l'adquisició de l'empresa de ciberseguretat Mandiant per part de Google per 5.400 milions de dòlars. La transacció es converteix en la segona més gran de la història de la companyia de Mountain View, que passarà a integrar Mandiant a Google Cloud a finals del 2022. "Les organitzacions de tot el món s'enfronten a desafiaments de seguretat cibernètica sense precedents", ha declarat Thomas Kurian, conseller delegat de Google Cloud.

El petroli West Texas avança un 4% (124,24 dòlars) mentre que el barril Brent repunta una mica més, un 4,48% (128,73 dòlars). Els EUA planegen prohibir la importació de cru rus de manera unilateral; mentre Shell ha anunciat la seva decisió de deixar de comprar petroli i gas rus, així com de tancar totes les gasolineres al país. Així, els EUA intensifiquen la seva pressió per prohibir les exportacions de petroli rus, però la Unió Europea no ho veu possible.

En aquest sentit, Rússia ja ha amenaçat de tallar el subministrament de gas natural als països del bloc comunitari, si apliquen sancions al petroli, per la qual cosa la incertesa és màxima.

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,49% (1,0905 dòlars) després de marcar mínims des del maig del 2020. Per la seva banda, el bitcoin avança un 3,18% (38.757 dòlars).

En altres mercats, l'unça d'or és un altre dels actius preferits dels inversors, ja que repunta un 1,29%, fins als 2.021 dòlars, mentre que la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,861%.

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 "segueix desplaçant-se dins d'un canal baixista de curt termini força clar, amb un important suport en els mínims de febrer (4.114 punts) i com a resistència a la zona dels 4.450 punts. Figura de tornada no tenim i els màxims i mínims decreixents segueixen aquí, intactes. Per això, no podem dir que la fase correctiva hagi tocat al final. Però sí que està molt més forta que Europa", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

contador