Pujades a Wall Street al final d'una setmana de consolidació de nivells

La Reserva Federal ha intentat frenar l'optimisme del mercat sobre la inflació

César Vidal
Bolsamania | 18 nov, 2022 16:09
new york stock exchange, nyse, markets, wall street. photo: herval
Herval ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street cotitza aquest divendres amb lleugers guanys, al final d'una setmana marcada per una consolidació de nivells, després dels fortíssims guanys registrats pels índexs nord-americans a la setmana anterior i des dels mínims de mitjans d'octubre.

DOW JONES
42.840,260
  • 1,18%498,02
  • Max: 43.216,03
  • Min: 42.146,33
  • Volume: -
  • MM 200 : 40.711,10
22:50 20/12/24

Els inversors continuen descomptant que la inflació als Estats Units ha tocat sostre, malgrat els esforços de membres de la Reserva Federal (Fed) per contenir aquest optimisme. Aquest dijous, va ser James Bullard, president de la Fed de San Luís, que va tornar a insistir a apujar els tipus d'interès fins a nivells més restrictius per contenir els preus.

Tot i això, malgrat els comentaris que arriben des de la Fed, el cert és que el sentiment del mercat ha millorat de manera notable des que es van publicar les dades d'inflació de l'octubre, que van mostrar una desacceleració dels preus. De moment, el temor d'una recessió es manté en segon pla.

ROBECO ESPERA UN ATERRAGE BRUSC

Algunes mans fortes encara no consideren que els mínims d'octubre hagin estat el sòl de l'actual mercat baixista. Colin Graham, director de solucions d'inversió multiactiu de Robeco, considera "errònia la creença que els bancs centrals podran evitar una recessió cíclica i aconseguir un aterratge suau el 2023. De fet, preveiem un aterratge dur".

Per a Robeco, encara no han vist els màxims de la inflació, dels tipus d'interès i del dòlar, cosa que aviat passarà, però que allargarà el mercat baixista fins a mitjans del 2023. En aquest sentit, la gestora assenyala que l'última etapa d'una perllongada pujada dels tipus d'interès comporta patiment a curt termini, conforme l'esgotament i la desesperació es refermen per tot l'espectre multiactius.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, no seria estrany veure l'S&P 500 buscar a curt termini la zona de suport dels 3.900 punts, preu que anteriorment va actuar com a resistència. L'índex també es pot dirigir cap al buit alcista de la sessió del 10 de novembre passat, situat entre els 3.818 i els 3.860 punts.

Recordem que l'índex va marcar mínims de l'actual mercat baixista lleugerament per sota dels 3.500 punts el 13 d'octubre passat.

A nivell empresarial, destaca el caos a Twitter, ja que els treballadors han dimitit en massa després de l'ultimàtum d'Elon Musk, en què exigia dures jornades de treball per millorar la rendibilitat de la companyia.

A més, el conseller delegat d'Amazon, Andy Jassy, ​​ha assenyalat que els acomiadaments que planeja el gegant del comerç electrònic (uns 10.000 treballadors) s'estendran durant el proper any.

Així mateix, les accions de Foot Locker es disparen a prop d'un 14% després de superar les estimacions generals i econòmiques per al darrer trimestre. Els títols de Gap també cotitzen a l'alça, amb pujades que ronden el 8%, després d'un retorn inesperat a la rendibilitat i vendes millors del que s'esperava.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 5,1% (77,65 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, cedeix un 4,1% (86,13 dòlars). L'euro es deprecia un 0,1% (1,0349 dòlars) i l'or baixa un 0,22% (1.759 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,76% i el bitcoin repunta un 0,13% (16.682 dòlars).

contador